Hlavní obsah

Na Děčínsku se objevily první dva případy brazilské mutace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Děčínsku zaznamenali první dva případy nakažlivější brazilské mutace, na kterou nemusí plně účinkovat současné vakcíny. Bez bližších podrobností o tom v pátek informoval ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Na Děčínsku se objevily první dva případy brazilské mutaceVideo: ČTK

 
Článek

Ve chvíli, kdy tuto informaci ministr novinářům na své první tiskové konferenci o vývoji epidemie oznamoval, mnoho informací neměl.

Návrat žáků do škol se na Děčínsku o týden odkládá

Domácí

„Objevily se tam dva případy brazilské mutace. Tato informace je stará několik minut. Je to zřejmě dovezené ze zahraničí, budeme to dále zjišťovat,” oznámil stroze Arenberger s tím, že oba případy by spolu měly podle jeho kusých informací souviset.

Ministr to řekl v souvislosti s odložením návratu žáků do škol na Děčínsku o týden oproti zbytku republiky. Jeho resort o tom rozhodl v pátek právě s ohledem na nepříznivou epidemickou situaci v regionu.

Reklama

Související témata:

Související články

Arenberger: Na PSA zapomeňte

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) se nehodlá vracet k tabulkám protiepidemického systému PES, který připravil jeho předchůdce Jan Blatný (též...

Výběr článků

Načítám