Hlavní obsah

Moravskoslezští hygienici zrušili limit na koupalištích, sportovci mohou odložit roušky

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Moravskoslezští hygienici ve čtvrtek dopoledne na svém webu informovali o změně protiepidemických opatření na severu Moravy a ve Slezsku. Rozvolnění přišla „jen“ u koupališť a sportovců. Platit začnou od pátečního poledne.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„U venkovních hromadných akcí a ve vnitřních prostorách jsme stanovili výjimku u nošení roušek pro sportovce. Nemusí je mít na tréninku, zápase či v soutěži,“ informovala ředitelka Krajské hygienické stanice Ostrava Pavla Svrčinová.

Dodala, že v případě umělých koupališť byl zrušen limit 500 osob. „Byla stanovena jednotně kapacita všech umělých koupališť, která bude odrážet velikost daného koupaliště a to tak, že bude zachován limit v podobě 10 metrů čtverečních na osobu,“ upřesnila Svrčinová.

Roušky jsou nasáklé potem, stěžují si lidé. Opatření v Moravskoslezském kraji přesto dál platí

Domácí

Tyto změny se týkají všech okresů v Moravskoslezském kraji kromě Bruntálska, kde jsou mimořádná opatření mnohem volnější a roušky se tam nosí jen ve zdravotnických a sociálních zařízeních. V dalších okresech Moravskoslezského kraje tedy nadále zůstává v platnosti povinnost chránit si nos a ústa v hromadné dopravě a uvnitř budov. Restaurace a bary musí zavřít o půlnoci.

Hygienici situaci v kraji denně monitorují a vyhodnocují a jsou připraveni zmírnit i další mimořádná opatření, pokud to situace umožní, nebo naopak je z preventivních důvodů zpřísnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám