Hlavní obsah

Mladá komunistka z fotobanky zaujala. Lidé straně nastavují zrcadlo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plakát s mladou dívkou a heslem Být komunistou je in, jímž chtěla KSČM oslovit potenciální voliče, vybudil okamžitou reakci na sociálních sítích. Vtipálci i kritici popustili uzdu fantazii a začali tvořit variace.

Foto: Koláž repro Právo, repro Facebook

Že by to šlo, dokládá verze plakátu KSČM s 27letou členkou KSČM Annou Vaculíkovou, která s použitím své fotografie souhlasila. Vlevo je plakát, jak by mohl vypadat s autentickou tváří, vpravo image z fotobanky, který po protestu autora KSČM stáhla.

Článek

Když se autor snímku i modelka ohradili proti využití fotografie k politickému marketingu, strana plakát stáhla.

Následně se i uvnitř strany rozproudila debata, zda je nutné využívat snímky z fotobank a zda by parlamentní strana neměla k propagaci využívat skutečné sympatizanty.

To ostatně doporučují i odborníci na marketingovou komunikaci, kteří připomněli, že v minulosti se využívání bezejmenných tváří z fotobank opakovaně obrátilo proti politikům, kteří k takovémuto kroku sáhli.

Někteří členové KSČM pohotově přišli s vlastní verzí plakátu.

Zatímco někteří si vystačili s parafrázováním plakátu, další lidé připomněli zločiny, které byly spáchány ve jménu komunistické ideologie u nás i ve světě.

Další z autorů se rozhodl využít homofonie sloves být a bít.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám