Hlavní obsah

Místo peněz za zrušené festivaly dostanou lidé poukaz, rozhodl Senát

Novinky, ber
Praha

Lidé, kteří si v předprodeji zakoupili vstupenky na letní festivaly, dostanou místo peněz poukaz. Ten budou moci uplatnit až do 31. října 2021. Změnu ve středu schválil Senát, nyní ji dostane k podpisu prezident.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD)

Článek

„I v oblasti kultury je potřeba reagovat na tuto mimořádnou situaci. Řada pořadatelů není schopna hradit vstupné a zbankrotovala by,” představil zákon na plénu v Senátu ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Místo lístku na zrušený festival dostanou lidé voucher, schválili poslanci

Domácí

Lidé, kteří si již v předprodeji zakoupili lístky na festivaly, dostanou místo peněz poukazy. Ty budou moci uplatnit až do 31. října 2021. „Pokud tato lhůta uplyne, mohou dostat peníze zpátky,” upřesnil ministr.

Od 11. května se mohou na veřejnosti konat akce do 100 osob. Za specifických podmínek otevřela například kina, divadla, muzea, galerie či koncertní sály.

Festivaly letos určitě nebudou, oznámila vláda

Domácí

Ministr zdravotnictví Vojtěch Adam (za ANO) minulý týden avizoval, že by se mohly od 25. května konat akce do 500 osob. „Tisícihlavé akce se konat nebudou. Nebudou festivaly, to je jistota,” zdůvodnil Zaorálek nutnost zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám