Hlavní obsah

KSČM zahájila „ostrou” fázi kampaně bez svého předsedy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Komunisté u Brněnské přehrady zahájili celostátní „ostrou” část kampaně před podzimními sněmovními volbami. Šéf strany Vojtěch Filip se akce nezúčastnil.

KSČM odstartovala předvolební kampaň Video: Vladimír Klepáč, Právo

 
Článek

Předseda strany dal před zahájením kampaně své strany účasti na veletrhu Země živitelka v Českých Budějovicích, kde kandiduje.

Vznik a vývoj Komunistické strany Čech a Moravy

Volby

Sobotní akci tak vedl první místopředseda strany Petr Šimůnek. Řekl, že program KSČM je jediný ucelený v sociální oblasti. „Dá odpovědi na všechny otázky, které lidi trápí. Po 30 letech máme svobodu slova, můžeme hanobit prezidenta republiky, můžeme veřejně pálit vlajku, ale nemáme svobodu ekonomickou, kterou jsme měli před rokem 1989, kdy jsme všichni měli práci, za tu práci jsme měli přiměřenou mzdu a také jsme všichni nějakým způsobem bydleli. V dnešní době se naše společnost propadá do dluhové pasti,” řekl.

Foto: Václav Šálek, ČTK

KSČM zahájila u Brněnské přehrady ostrou část předvolební kampaně.

Lídr jihomoravské kandidátky Ivo Pojezný uvedl, že neplatí, že krize je očekávána, ale že už nastala. „Krize zasáhla svobodu nás všech. Ovlivnila všechny živnosti, živnostníky, pracující a nejvíce ovlivnila ty, kteří žijí od výplatě k výplatě,” řekl.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Ostrou volební kampaň odstartovala KSČM na Brněnské přehradě.

Řešení, které ukázaly pravicové strany, je podle něj cestou do pekel. „My víme, že existuje jiná možnost, je to mnohem lepší cesta, pro nás běžné lidi, je to cesta slušnějšího života. My jsme to byli, kteří pomohli zvýšit finanční prostředky na sociální služby. Není to věc (premiéra Andreje) Babiše, i když se tím chlubí. Oni se rádi chlubí tím, k čemu jsme je donutili,” uvedl.

Koalice Spolu představila kampaň, burcuje proti extremistům a populistům

Domácí

Komunisté po minulých volbách umožnili vznik současné vlády výměnou za splnění několika podmínek. Letos v dubnu dohodu o toleranci menšinového kabinetu hnutí ANO a ČSSD vypověděli. V červnu však KSČM vládu podržela při hlasování o návrhu na vyslovení nedůvěry, když komunisté při hlasování opustili jednací sál.

V posledních volbách do Sněmovny získala 7,76 procenta hlasů a se ziskem 15 mandátů dopadla nejhůře ve své polistopadové historii.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám