Hlavní obsah

KSČM chce potrápit Babišovu vládu, nevidí důvod pro další prodlužování nouzového stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Komunisté nevidí důvod pro další prodloužení nouzového stavu. Vláda nesplnila podmínky KSČM pro předchozí hlasování ve Sněmovně, strana tedy neuvažuje o definování nových, za kterých by žádost vlády mohla podpořit. Na tiskové konferenci ve Sněmovně to po jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) řekl předseda KSČM Vojtěch Filip.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf KSČM Vojtěch Filip na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Nevidíme důvody pro další prodlužování nouzového stavu. Vláda nepřijala žádné opatření, která by umožnila, aby mohli občané realizovat některé potřeby. Jedná se zejména o nástup dětí do škol a návštěvy zimních středisek,” sdělil Filip.

KSČM si chce vyšlápnout na vládu

Domácí

Finální rozhodnutí bude na výkonném výboru, který zasedne v pátek. „Setrval jsem na stanovisku, které bude projednávat výkonný výbor v pátek, s tím, že dostatečně dopředu oznamuji předsedovi a místopředsedovi vlády, že ten náš souhlas nemohou v příštím týdnu, pokud se na tom shodne náš výkonný výbor, očekávat," uvedl Filip.

Hamáček následně uvedl, že očekává další jednání s komunisty i dalšími stranami. Kdyby nouzový stav nebyl prodloužen, byla by to podle něj katastrofa. Nouzový stav aktuálně platí do 14. února.

Filip: Vláda selhává, neplní nám sliby

Domácí

„Pan Filip nás informoval, že nemá zatím hlasy KSČM na podporu prodloužení nouzového stavu. Očekávám, že se bude ještě jednat, jednat budeme i s dalšími politickými stranami,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám