Hlavní obsah

Jdeme dělat, co je správné. Piráti zahájili kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Máme odvahu dělat, co je správné. S tímto heslem jde nejmenší vládní Pirátská strana do komunálních a senátních voleb. Šéf strany Ivan Bartoš při nedělním startu kampaně řekl, že Piráti nedávají prázdné sliby. Jdou podle něj dělat, co je potřeba, aby se lidem lépe žilo.

Foto: Piráti, Novinky

Piráti zahájili kampaň.

Článek

Prioritami Pirátů jsou například otevřené radnice, dostupné bydlení, péče o děti nebo dostupná nabídka sociálních služeb.

„Piráti se úspěšně podílí na vedení tří největších českých měst,“ prohlásil Bartoš.

Ministr pro místní rozvoj zmínil pražského primátora Zdeňka Hřiba, který dokázal město podle jeho slov provést dvěma velkými krizemi, ale i nastartovat jeho rekordní rozvoj. „Za nás se město rekordně rozvíjí. Věřím, že občané ocení naši práci,“ uvedl Hřib.

Hřib: Barrandovský most opravujeme, aby s ním řidiči nespadli

Domácí

Nynější primátor svoji funkci obhajuje. V dalším volebním období by chtěl rozvíjet v hlavním městě například veřejnou dopravu. „Nebudeme ale nikomu říkat, jak se má po městě přepravovat,“ míní.

Zastaví Piráti propad?  

Důležité budou volby pro Piráty v tom, že se pokusí zastavit propad preferencí, které se odrazily v loňských volbách do Sněmovny. Zatímco jednu dobu byli v průzkumech favorité a mluvilo se o Ivanu Bartošovi jako o premiérovi, po volbách nakonec skončili jen se čtyřmi poslanci v dolní komoře. A jejich koaliční partner STAN přitom získal 33 mandátů.

Pozornost pak bude v říjnu směrována mimo jiné na volby v Praze, kde budou Piráti a STAN kandidovat samostatně. Společnou kandidátku naopak konkurenčně postavila koalice SPOLU, jejíž zástupci ze stran ODS, KDU-ČSL, TOP 09 taktéž usedli v kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS).

V Kladně bude v čele společné kandidátky se Starosty Roman Hájek, v Českých Budějovicích bude o post primátorky bojovat zastupitelka Zuzana Kudláčková. V Plzni povede pirátskou kandidátku Pavel Bosák. Na primátorku Ostravy kandiduje zase nynější náměstkyně primátora pro školství a kulturu Andrea Hoffmannová.  A v Brně kandiduje na primátora klimatolog Marek Lahoda.

Do Senátu pak za Piráty budou kandidovat Dana Balcarová, Martin Karim, Martin Kákona, Marta Martinová, Vít Šnajdr, Bohdan Vaněk či Filip Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám