Hlavní obsah

Česko zakázalo přílety z Velké Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká republika zastaví lety z Velké Británie od pondělních 12:00, oznámilo ráno ministerstvo zdravotnictví na twitteru. Lety ruší i další evropské státy kvůli nové mutaci koronaviru, která byla zjištěna na jihu Anglie a podle expertů se může šířit rychleji než ostatní kmeny.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Letoun British Airways Airbus A319

Článek

„Od 12 hodin nesmí do České republiky přiletět žádné letadlo z Velké Británie. Lety z této destinace jsou zastaveny,” informovalo v pondělí ráno ministerstvo.

Podle informací dostupných na webu Letiště Václava Havla měly během pondělí přistát v Praze čtyři spoje z Londýna. První z nich v 10:15 ještě přiletí. Zbylé tři byly naplánovány až po poledni, kdy už budou přílety do ČR zakázány.

Přílety z Británie kvůli výskytu nové mutace viru ruší stále více evropských i mimoevropských zemí. Nově jsou mezi nimi kromě ČR také Polsko či Kanada. Chystají se k tomu Chorvatsko či Izrael.

Zmutovaný vir se šíří i v Česku. Hrozbou není

Domácí

Povinná karanténa

Už od neděle musí lidé přijíždějící ze Spojeného království do Česka nastoupit do povinné domácí karantény. Týká se to osob, které strávily v Británii alespoň 24 hodin. Pátý až sedmý den po příjezdu do Česka podstoupí PCR test na nemoc covid-19. Když bude test negativní, karanténa jim skončí. V opačném případě bude domácí izolace trvat deset dní.

Po ohlášení „zrušených Vánoc” prchají lidé z Londýna. Počet nakažených dramaticky vzrostl

Koronavirus

Spojené království už dříve patřilo v tzv. cestovatelském semaforu ministerstva zdravotnictví do nejhoršího stupně, mezi červené země. Lidé, kteří v těchto zemích strávili v posledních 14 dnech více než 12 hodin, museli při příjezdu do Česka vyplnit formulář a podstoupit test na covid-19, nebo se prokázat aktuálním testem z ciziny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám