Hlavní obsah

Brabec zůstane po zdravotním kolapsu týden v domácím léčení

Novinky, ČTK, bož

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) zůstane po kolapsu, který ho postihl v noci na pátek, týden v domácím léčení. Z nemocnice byl po vyšetřeních propuštěn v pátek, uvedlo tiskové oddělení ministerstva. Podle sdělení ministr zkolaboval v důsledku chronických zdravotních problémů a nyní už je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO)

Článek

Brabec ještě v pátek absolvoval jednání o termínu ukončení těžby uhlí v Česku. Tiskové konference Uhelné komise se už neúčastnil. Kvůli náhlé zdravotní indispozici odjel na vyšetření do nemocnice.

Brabec je v poslední době kritizován zejména kvůli reakci na opakovaný únik chemikálií do řeky Bečvy.

Podle odborníků kyanid poškodil celý vodní biotop a podmínky pro všechny na vodu vázané organismy na zhruba 40 kilometrech toku. Do kafilérie odvezli rybáři přes 40 tun ryb.

Svědek ohlásil další úhyn ryb v Bečvě, zřejmě nešlo o chemii

Domácí

Opoziční Starostové a nezávislí (STAN) Brabce kvůli tomu vyzvali k rezignaci. „Jsou dvě možnosti – buď on a jeho ministerstvo v této kauze selhali, nebo kryje firmu, která znečistila řeku Bečvu,“ uvedl před úterním jednání Poslanecké sněmovny místopředseda klubu STAN Petr Gazdík.

Ministr odstoupit odmítl, nemá dojem, že by on nebo jeho resort selhal. Přitom dříve uvedl, že bude viník ekologické katastrofy dopaden v řádu hodin, což se zdaleka nestalo. „Nafackoval bych si za to, že jsem dříve vyjádřil víru, že nalezení viníka bude rychlejší,“ uvedl Brabec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám