Hlavní obsah

Babiš: Svobodu teď máme omezenou, ale perspektiva je skvělá

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z prvních veřejných představitelů, kteří si na pražskou Národní třídu přišli připomenout události spojené s datem 17. listopadu, byl v úterý ráno premiér Andrej Babiš (ANO) za doprovodu šéfky státní pokladny Aleny Schillerové (za ANO).

Andrej Babiš, Alena Schillerová a Radek Vondráček na Národní tříděVideo: ČTK

 
Článek

Svátek Babiš označil za „jeden z nejvýznamnějších dnů naší historie”.

„Bohužel teď máme svobodu omezenou kvůli pandemii covid-19,“ uvedl premiér v narážce na zavedená opatření.

V obchodech bude smět být jen omezený počet lidí. Zavíračka se ale posune

Domácí

„Lidé si musí připomínat, jaká je to obrovská věc pro nás - svoboda cestování, svoboda podnikání, svoboda slova. Když vidíme, co se děje v Bělorusku, můžeme to porovnat,“ uvedl poukazem na pokračující protesty proti opětovnému zvolení prezidenta Alexandra Lukašenka ve zmanipulovaných volbách.

Prahou prošly až dva tisíce demonstrantů. Sundali si roušky a skandovali „Nejsme ovce”

Domácí

„Naše země prosperuje, daří se nám, i tu pandemii zvládneme. Musíme se semknout, abychom to zvládli před Vánoci, aby se děti vrátily do škol “ doplnil premiér.

„Jsem přesvědčen, že tady je velká budoucnost pro naši zemi, perspektiva je skvělá,“ dodal Babiš.

Foto: ČTK

Andrej Babiš a Alena Schillerová na Národní třídě

Lidem doporučil, aby si svátek připomněli a večer si v České televizi pustili koncert České filharmonie. Oslavy podle něj proběhnou v klidu. On sám hodlá svátek strávit doma s rodinou.

V podobném duchu Babiš mluvil také ve videovzkazu k 17. listopadu zveřejněném na sociálních sítích.

Ministryně financí Schillerová připomněla, že rok 1989 zcela změnil podmínky ve společnosti a tehdy nastupující generace získala možnosti, o nichž si starší lidé do té doby mohli nechat zdát.

„Já jsem si velmi přála, aby moje děti měly lepší budoucnost, než měla moje generace a to se splnilo,” připomněla ministryně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda Sněmovny Radek Vondráček na Národní třídě

Jako první politik zavítal na Národní třídu předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Ten prý v úterý v rámci tradice vyrazí následně s přáteli na výlet do přírody.

Kvůli epidemii se letos nebudou konat obvyklé masové akce. Na Národní třídě není tradiční korzo, připomenout události let 1939 a 1989 si přicházejí vesměs pouze jednotlivci.

Reklama

Výběr článků

Načítám