Hlavní obsah

Babiš je na Karlštejně, zbavme se ho, znělo ve Sněmovně

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo Andreje Babiše (ANO) by měl být spíš premiérem ministr dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO), prohlásil s nadsázkou na čtvrtečním jednání Sněmovny během písemných interpelací šéf poslanců Pirátů Jakub Michálek. Reagoval tak na opětovnou neúčast premiéra Andreje Babiše během interpelací, který v té době zveřejnil na Facebooku příspěvek, že je na Karlštejně.

Foto: facebookový profil Andreje babiše

Karlštejn právě teď. Premiér Andrej Babiš objevuje krásy České republiky.

Článek

Absence premiéra Babiše na písemných interpelacích se stala ze strany Pirátů čtvrtečním evergreenem. Premiéra za jeho neúčast na interpelacích, kde má předseda vlády odpovídat na dotazy poslanců, kritizují téměř každé zasedání Sněmovny.

„Můžete nám někdo aspoň přibližně říct, kdy ho máme čekat? Jeho účast na písemných interpelacích je 11,5 procenta,” prohlásil Michálek.

Přijdete někdy, pane premiére, interpelovali Piráti Babiše. Letos určitě, odpověděl

Domácí

Dále zmínil dopolední facebookový příspěvek na stránce Andreje Babiše, kde premiér uvádí, že je místo na interpelacích na hradě Karlštejn. Tam začala rozsáhlá rekonstrukce za více než 150 milionů korun a premiér památku navštívil společně s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem. Na odpolední ústní interpelace ale premiér podle informací Novinek dorazí.

Michálek naopak vyzdvihl účast vicepremiérů a ministrů Jana Hamáčka (ČSSD) a Karla Havlíčka (za ANO).

Havlíček premiérem

„Možná pan vicepremiér Havlíček by mohl sloužit jako vzor, protože člen vlády, který dokáže řídit dvě ministerstva a ještě chodit na písemné interpelace, možná on by měl být premiérem místo Andreje Babiše, když zvládne své povinnosti takto skvěle skloubit,” prohlásil na plénu Michálek a Havlíčka i poslance tím pobavil.

V kritice premiéra, který podle poslanců chybí na projednávání důležitých témat, podpořil Michálka i předseda strany Ivan Bartoš nebo poslanci ODS Jan Zahradník, STAN Věra Kovářová či Marian Jurečka, kteří měli během dopoledne na premiéra také dotazy.

Proč často nechodíte do práce? Pirát Michálek vyplísnil Babiše

Domácí

„Ať si nedává fotečky, že je na Karlštejně nebo na hokeji,” dodal v následné debatě Bartoš s odkazem na minulé interpelace, kdy byl premiér na prohlídce hokejového stadionu v Litvínově.

Reklama

Výběr článků

Načítám