Hlavní obsah

Babiš po schůzce se Zemanem: Pověří mě vládou znovu a přečtěte si něco o schizofrenii

– Lány • Aktualizováno
Novinky, zpe

Prezident Miloš Zeman v pondělí znovu vyjádřil podporu premiérovi Andreji Babišovi v aktuální kauze Čapí hnízdo a údajného únosu Babiše juniora na Krym. Babiš po večeři s prezidentem v zámku v Lánech řekl, že v případě pádu vlády ho znovu Zeman pověří sestavením kabinetu.

Záznam: Vyjádření premiéra Andreje Babiše po schůzce v LánechVideo: ČTK

 
Článek

Babiš a Zeman se sešli poprvé od propuknutí kauzy. Mluvili prý o rodinách, dětech a o hlasování o nedůvěře vládě, které má proběhnout v pátek.

„Pan prezident zopakoval, že pokud by padla vláda, pověří mě sestavením vlády znovu. Ale nepředpokládá, že by vláda padla, není k tomu důvod, funguje skvěle, máme jasné výsledky,” řekl po dvouhodinové schůzce Babiš.

Znovu se obul do novinářů

„Mě mrzí, že nečtete články psychiatrů ohledně schizofrenie. Kdybyste je četla, tak byste věděla, že je to těžká nemoc a novináři zneužili mého syna. Už neřešte mého syna. Je nemocný. Už nepište ty lži,” pustil se už po několikáté do novinářů s opakovaným argumentem, že nevědí nic o schizofrenii.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš na zámku v Lánech

Zeman se sejde i s Filipem

Prezident se Babiše zastal už dříve. V médiích se nechal slyšet, že nevidí důvod, proč by měl premiér rezignovat. Babišovi doporučil, aby mu neselhaly nervy.

Prezident se už minulý týden sešel s šéfem soc. dem. Janem Hamáčkem. Tento týden ve středu by se měl setkat s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Menšinovou vládu ANO a ČSSD, kterou tolerují komunisté, čeká v pátek hlasování o nedůvěře. Tu chce kabinetu vyslovit šest opozičních stran - ODS, Piráti, SPD, lidovci, TOP 09 a hnutí STAN.

Dohromady mají 92 hlasů. Pro vyslovení nedůvěry vládě je potřeba většina poslanců, tedy 101. Bude tak záležet především na hlasech ČSSD a komunistů.

Výběr článků

Načítám