Hlavní obsah

Operace jí změnila pohled na sebe samu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na škole se potýkala se šikanou a posměšky kvůli většímu nosu. Málokdo si tehdy uvědomoval, jak moc se to podepsalo na její psychice. S nízkým sebevědomím se tak potýkala až do dospělosti. Dnes na tyto věci vzpomíná pětadvacetiletá Kristýna s úsměvem, ale roky se kvůli tomu velmi trápila.

Foto: archív Kristýny

Kristýně plastika nosu změnila život.

Článek

Sociální sítě jsou dnes plné fotek dospívajících dívek. Pro Kristýnu to bylo v tomto věku něco nepředstavitelného. Nerada se fotila a podvědomě odmítala svůj obličej ukázat z profilu. Zkrátka se necítila kvůli nosu hezká.

I z tohoto důvodu začala stále více přemýšlet nad plastikou nosu. Jednoho dne se svěřila své kamarádce a ta hned zabrousila na internet, kde narazila na stránky kliniky estetické medicíny s fotkami spokojených klientů. Kristýnu fotky tehdy natolik ohromily, že si řekla: „Tu změnu chci taky!“

Foto: Medicom Clinic

Kristýna před zákrokem

Záhy se tak objednala ke konzultaci na Medicom Clinic, kde jí pan doktor Peter Ondrejka doporučil řešení a trpělivě jí vysvětlil, jak bude zákrok probíhat, včetně pooperační péče. Zároveň ji uklidnil, že se nemusí bát operace ani větší bolesti.

„Klientka přišla kvůli úpravě nosu a jeho velikosti. Její nos byl k obličeji nepřiměřeně velký i široký. Krok za krokem jsme tak společně nejprve probrali operační postup i očekávaný výsledek. Následoval samotný zákrok, který proběhl zcela bez komplikací,“ vysvětluje plastický chirurg Peter Ondrejka.

Plastická operace nosu

„Operace nosu bývá často indikována u mladších klientek nebo klientů, kterým jejich tvar nosu od mládí nevyhovuje. Ve druhém případě to bývá v důsledku poúrazové deformace nosu, kdy zpravidla dochází i k obtíženému dýchání. Operace se provádí buď pouze v měkkých částech, tzn. špičce nosu, případně kompletně, přičemž je korigován i kostěný skelet nosu. Výsledkem by měl být přirozený tvar a dobrá dýchací funkce nosu,“ vysvětluje profesor Pavel Brychta, přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Medicom Clinic

Na konzultaci s panem doktorem Peterem Ondrejkou probrali všechny možnosti

Samotnou Kristýnu velmi překvapilo, jak vše proběhlo hladce. „Popravdě jsem čekala, že to po zákroku bude mnohem horší. Sice jsem vnímala mírnou bolest, ale nešlo o nic, co by se nedalo vydržet. Jediné, co bylo nepříjemné, že nešlo dýchat nosem,“ svěřila se Novinkám Kristýna.

Už po dvou týdnech se vrátila do pracovního procesu.

Po úrazu ji trápil hrbol na nose a potíže při dýchání. Pomohla plastika

Styl

Operace jí změnila život

V první moment byla Kristýna překvapená. Jakmile ale změnu přijala, už se dle svých slov nemohla nabažit pohledu v zrcadle.

„Nos je opravdu krásný a já se díky němu cítím konečně skvěle. Přátelé se shodli, že vypadá velmi přirozeně a sedí ke mně,“ dodává Kristýna.

Foto: Medicom Clinic

Před a po zákroku

Operace jí změnila i pohled na sebe samu. Z Kristýny tak opadl nejen strach, ale i ošklivé vzpomínky, které si nesla z minulosti. Začala se líbit sama sobě a získala sebejistotu, kterou nikdy dříve nezažila.

Těm, kteří přemýšlejí nad stejnou změnou, ale stále nemohou najít odvahu, by Kristýna poradila, že není na co čekat. Život se může zásadně změnit k lepšímu. Všichni si zaslouží cítit se ve svém těle dobře a je zbytečné se několik let trápit.

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Tři věci, které by měly vědět ženy s prsními implantáty

Zdraví

I v padesáti se chtěla líbit, omlazení pleti jí dodalo sebevědomí

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Medicom Clinic

Reklama

Výběr článků

Načítám