Hlavní obsah

Po úrazu ji trápil hrbol na nose a potíže při dýchání. Pomohla plastika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před šesti lety jí masérka během masáže omylem nalomila nos. Od té doby se jí špatně dýchalo a měla pocit, že má permanentně ucpané dírky. Navíc jí na nose zůstal i viditelný hrbol, který nevypadal hezky. I z tohoto důvodu se dnes šestadvacetiletá Renata rozhodla navštívit plastického chirurga.

Foto: archív paní Renaty

Paní Renata před a po plastice nosu

Článek

Nehezký hrbol na nose a potíže při dýchání trápily Renatu déle než pět let. Teprve pak našla odhodlání s tím něco dělat a navštívila kliniku estetické medicíny, kde jí navrhli řešení jejího problému.

Přestože měla od začátku strach zákrok podstoupit, zejména kvůli případné bolesti, změnu si moc přála. Ukázalo se ale, že její obavy byly zbytečné.

„Operace nosu bývá nejčastěji indikovaná u lidí, kterým nevyhovuje jejich tvar nosu, a také v důsledku poúrazové deformace nosu, kdy zpravidla dochází i k obtížnému dýchání. Samotná operace se pak provádí buď pouze v měkkých částech, tzn. špičce nosu, případně kompletně, přičemž je korigován i kostěný skelet nosu. Výsledkem by měl být přirozený tvar a dobrá dýchací funkce,“ vysvětluje doktor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Paní Renata absolvovala kompletní rhinoplastiku, tedy plastickou operaci nosu uzavřenou technikou.

Plastická chirurgie nebyla vždy o kráse

Styl

„Nosu dominoval patrný hrbol a širší střední část nosu. Zákrok byl proveden v celkové anestezii s jednodenní hospitalizací na klinice. Poté jsme klientce vyjmuli z nosu tamponádu a propustili ji do domácí péče. Klientka musela doma po dobu 2 týdnů nosit sádrovou dlahu. První týden permanentně, přes den i noc, druhý týden už dlahu stačilo přikládat pouze na noc. Klientka se velmi rychle zhojila a s výsledkem jsme oba spokojeni,“ popisuje operatér Peter Ondrejka, plastický chirurg z kliniky Medicom Clinic, který se o paní Renatu od začátku staral.

Foto: Medicom Clinic

Paní Renata při konzultaci na klinice

Když se paní Renata uviděla poprvé v zrcadle s novým nosem, napadlo ji jediné - pan doktor musí být kouzelník! Nos byl prostě nádherný, drobný a bez jakýchkoliv hrbolů. „Byla jsem opravdu šťastná,“ dodává.

Větší sebevědomí a snadnější dýchání

Po zákroku se toho u Renaty hodně změnilo. Konečně se jí dobře dýchá a je sama se sebou spokojená. Má krásný malý nos. I okolí si všimlo její změny a lidé jí říkají, že se jí zjemnil výraz obličeje, z čehož má radost.

Po porodu si nechala zmenšit a vytvarovat prsa. Život se jí změnil k lepšímu

Styl

„Jen popravdě lituji, že jsem se pro zákrok nerozhodla už dříve. Dneska jsem moc šťastná. Konečně nevypadám jako čarodějnice, a ještě se mohu zhluboka nadechnout,“ dodává.

Foto: archív paní Renaty

Paní Renata po plastice nosu

Proto by ráda vzkázala i ostatním ženám, aby nečekaly a šly do toho. „Pokud toužíte něco změnit nebo vylepšit, neváhejte. Žijeme jen jednou a cítit se dobře po fyzické i psychické stránce je důležité. Jít na plastickou operaci nosu bylo jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě.“

Foto: archív paní Renaty

Paní Renata před a po plastice nosu

Může se vám hodit na Firmy.cz: Medicom Clinic

Reklama

Výběr článků

Načítám