Hlavní obsah

Nezbytnosti, které je dobré vědět o sexu

Pryč jsou doby, kdy se o sexu nemluvilo nejen na veřejnosti, ale ani v mnohých rodinách. Současnost přináší nejen uvolněnější atmosféru, ale díky sociálním sítím i větší informovanost. I tak stále řada lidí řeší sexuální problémy a neví, co od sexu očekávat nebo jaký by měl vůbec být.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho lidí touží po tom, aby byl jejich sexuální život takový, jak to vidí ve filmech. Realita je ale jiná.

Článek

Každý člověk má nějaký problém, který se týká sexu, tvrdí na svém Instagramu sexuální terapeut Todd Baratz. Mnohdy ale jen kvůli „zkreslenému“ pohledu na sex jako takový. Baratz si tak vzal za cíl pokud možno lidi odnaučit špatné návyky nebo vymýtit nevhodná tvrzení, a to formou důležitých sdělení, která by o sexu lidé měli vědět.

I díky nim, jak dodává, si možná začnou sex více užívat.

Sex není z podstaty hanebný či špatný

První věc, na kterou odborník poukazuje a chce, aby si lidé osvojili, je fakt, že sex není z podstaty špatný nebo hanebný. Ovšem pouze za předpokladu, že nikomu neubližuje.

„Pokud to neublíží vám ani nikomu jinému, je to úžasné,“ cituje jeho vyjádření Daily Mail.

Pětina dospívajících často sleduje porno, někteří jsou na něm závislí

Děti

„Na žádném druhu sexuálního projevu není nic ostudného. Ale právě taková tvrzení si s sebou bohužel často nosíme ze školní výuky,“ dodává.

Co se stane před sexem a po něm, je stejně důležité

Mnoho lidí přikládá největší význam samotnému sexu, a často se není čemu divit. Pokud jde ale o vážný vztah, je podle terapeuta stejně důležité, ne-li více, co se děje před ním a bezprostředně po něm.

Jak tvrdí, „sex není přirozený biologický zážitek. Je to psychologický, emocionální a vztahový proces“. Dynamická výměna, i když svého partnera příliš neznáte.

Sex je chaotický, trapný i vtipný

Jedním z velkých nešvarů stále zakořeněných ve společnosti je, že mnozí lidé předpokládají, že sex bude přesně takový, jaký ho vidí v romantických filmech. Jakkoli se ale budou snažit, málokdy bude „dokonalý“.

Sedm nezdravých každodenních návyků, které ničí váš sexuální život

Vztahy a sex

„Přestaňte napodobovat to, co vidíte v romantických filmech, nebo dokonce pornu. Není to reálné,“ nabádá. Místo toho upozorňuje na fakt, že ne vždy se styk povede na poprvé.

Přestaňte se stydět za to, že máte strie, celulitidu, větší bříško, nevoníte podle nejnovějších trendů nebo prostě nejste v čemkoli jiném „in“. Přijměte život, jaký je a užívejte si ho.

Sex není jen penetrace

Myšlenka, že sex znamená jen samotnou penetraci, je staromódní a zastaralá. V návaznosti na to pak předstírat orgasmus, jen proto, že si myslíte, že musíte, je nesmysl.

„Sex pro vás může být tím, co si sami stanovíte. Může preferovat různé sexuální akty,“ uvádí Baratz.

Sex je interakce

Podle terapeuta sex není „přirozeně příjemný“ a není automatickým reflexem. „Je to interakce, která se odehrává v reakci na prostředí a v kontextu vztahu. Je proto třeba pracovat na snížení studu, cvičit komunikaci a hledat vzájemná potěšení.“

Dosáhněte orgasmu podle svého

Orgasmus může být ošidný. O to víc, pokud ho budete chtít dosáhnout způsobem, jaký vidíte v televizi. Není třeba ho mít rychle, křičet u toho blahem nebo několikrát za sebou. Zapomeňte na to, co „byste měli“, a soustřeďte se na to, co chcete.

Využijte vlastní fantazii, nebojte se masturbace, a to nejen o samotě, ale i s partnerem.

Buďte sobečtí

Pokud chcete mít opravdu dobrý sex, musíte být podle odborníka trochu sobečtí.

„Sexuální sobectví je nezbytnou součástí vzrušení, potěšení a orgasmů. Pokud si chcete něco užít, musíte upřednostnit svoje potěšení, ne vždy jen toho druhého.“

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

Čtyři důvody, proč byste neměla předstírat orgasmus

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám