Hlavní obsah

Čemu se vyhnout při seznamování a svádění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době moderních technologií je seznamování a navazování kontaktů s potenciálními protějšky snadnější než dříve. Jedno ale stále zůstává stejné. Dobrý osobní dojem, nejlépe takový, aby se do nás někdo zamiloval, musíme učinit vždy sami. Proto je dobré vědět, co dělat, ale hlavně také to, co nedělat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Internetové články, rady a tipy v časopisech, doporučení od kamarádek – to jsou jen některé ze zdrojů, na které se ženy mnohdy obracejí, když se snaží najít ten správný způsob, jak zaujmout potenciálního partnera. A to nejen na první pohled, ale i ten druhý, třetí atd.

Jenže jak vyplývá z mnohých výzkumů, za některými neúspěchy ani tak nestojí důvody, že by se ženy nesnažily dělat to, co muže zaujme. Někdy se spíš málo zaměřují na to, co rozhodně nedělat. A to pak často bývá důvod, proč jakékoli dobré snahy nedopadnou dobře, tvrdí vztahový kouč Dave Elliot.

Radí vyhnout se minimálně čtyřem níže uvedeným stylům chování, které považuje za velké chyby.

Neustálá komunikace

Každý, kdo ví alespoň něco málo o vztazích, vám řekne, že klíčová je pro ně komunikace. Ale pozor, ne komunikace nepřetržitá. Styl chování: „jen píšu, jak se máš“; „můj telefon trochu zlobí, jen jsem chtěla vědět, jestli jsi náhodou nevolal“ muži postupně dokazuje, že je na něm žena závislá.

Randění: Návod pro plaché

Vztahy a sex

A z takového vztahu, kde je připoutanost ke druhému přílišná, navíc během krátkého času, nejeden muž velmi rychle uteče.

Snaha ho změnit

Chcete přimět muže, aby se do vás zamiloval? Pokud chcete mít vůbec nějakou šanci, nesnažte se ho hned od začátku měnit. To vyústí vždy jen ve dvě situace a ani jedna z nich nebude ta požadovaná – nezmění se, a co hůř, pokud budete moc tlačit, uteče.

Snaha držet ho dál od přátel a koníčků

Další častou chybou, kterou ženy dělají – zvlášť, když jsou vztahy v počáteční fázi –, je, že se snaží udržovat partnera daleko od jeho koníčků, které miluje, ale i přátel. Některé ženy právě tyto uvedené „skupiny“ považují často za největší hrozbu pro jejich počínající vztah a mnohdy mylně dojdou k závěru, že když si občas muži místo ženy zvolí sport nebo posezení s kamarády, nemají je tolik rádi.

Jenže ve skutečnosti právě takové „úniky“ muži potřebují – je to čas, kdy se mohou uvolnit, pobavit, myslet na něco zcela jiného, nabádá Elliot.

Unáhlené závěry

V novém vztahu je mnoho neznámých a také řada obav, jak se vše bude vyvíjet atd. I to je jeden z důvodů, proč mnohé ženy (ale nejen ony) dělají v některých situacích unáhlené závěry. Pokud na jejich základě začnou přehánět, říkat věci, které nelze vzít zpět, nebo dokonce partnera obviňovat, je to velký problém.

Předpokládat je hezká vlastnost a někdy se hodí, ale pokud si nejste čímkoli jisté, zeptejte se. Velmi snadno jde totiž udělat z drobnosti velký neexistující problém, kvůli kterému nakonec vztah ztroskotá dříve, než vůbec pořádně začal.

Jste stále nezadaní? Možná za to mohou seznamovací stereotypy, kterým věříte

Vztahy a sex

Jste introvert? 5 tipů, které vám pomohou při randění

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám