Hlavní obsah

Čemu by se muži měli na schůzce rozhodně vyhnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První rande v sobě snoubí mnohá očekávání. Ale i když se vám dotyčný líbí a máte mnoho společného, nemusí večer dopadnout podle vašich představ. Mnozí single muži se totiž už na prvním rande dopouštějí zásadních chyb, kterými zájem ze strany žen poměrně snadno zničí.

Foto: Profimedia.cz

Konverzace na prvním rande by rozhodně neměla být jednostranná.

Článek

Vztahová koučka a seznamovací poradkyně Louanne Wardová odhalila jednu z největších překážek už v počátku seznamování – a to fakt, když muž mluví dlouho a jen o sobě.

Takový „jedinec“ podle Wardové paradoxně může vyzařovat nedostatek sebevědomí, i když si třeba myslí opak, navíc mu takové chování dodává více „ženské energie“, což může potenciální partnerku odradit.

„Ženská a mužská energie jsou totiž rozdílné. Ta ženská obsahuje více mluvení, mužská naslouchání. Jakmile muž převezme více ženské energie, ženu to většinou příliš nezaujme,“ vysvětluje pro Daily Mail Wardová.

Jak se na první schůzce vyhnout trapnému tichu

Vztahy a sex

„Pánové, pamatujte si, že komunikace na rande má trochu připomínat tenisový zápas. Vy odpálíte míček, ona ho vrátí zpět, nemá to být jednosměrná hra,“ radí koučka.

Louanne Wardová, která si na internetu vytvořila poměrně velkou základnu fanoušků, kteří sledují její tipy a rady ohledně seznamování, již dříve odhalila i některé fráze, které by nezadaní měli přestat říkat, pokud chtějí najít „toho pravého/pravou“.

Na svém Instagramu například zveřejnila, že rozhodně není žádoucí, aby nezadaní říkali větu typu „Nemám žádná očekávání“. Podle ní to druhé lidi poněkud odsuzuje a je také jakousi malou lží – každý od rande přeci něco chce. Výrok je podle ní i jakousi „oranžovou vlajkou“, která automaticky nutí druhé zpozornět.

Překážky, které brání budování nového vztahu

Vztahy a sex

„Tyto malé lži nejsou vyložené rudé vlajky, které by vás varovaly, že je něco velmi špatně. Ale rozhodně jsou to oranžové vlajky, které poskytují náhled na to, jak je na tom druhá osoba emocionálně a jestli s ní jen neztrácíte čas,“ vysvětluje.

„Očekávání od schůzky s někým novým má podle mě každý, i když třeba jen malá. Jde hlavně o to si rande užít. A polovina radosti z celého setkání je přece naděje, že to možná tentokrát může vyjít,“ tvrdí Wardová.

Rovněž doplnila i některé další „nepřitažlivé“ způsoby chování mužů i žen v počátcích vztahu.

Čím muži při seznamování příliš neoslní
Mluví neustále jen o sobě, nekladou otázky protějšku.
Nemluví hezky o bývalých přítelkyních.
Domlouvají si rande přes textové zprávy.
Tvrdí ženám, že je pro ně randění snazší než pro muže.
Při seznamování nevyvíjejí dostatečné úsilí.
Čím ženy při seznamování příliš neoslní
Když jim příprava na rande či procházku s partnerem trvá zbytečně dlouho.
Když říkají, že žádného muže ve skutečnosti nepotřebují.
Přílišnou dychtivostí, neustálým psaním sms zpráv.
Když využívají pláč a přecitlivělost, aby dosáhly svého.
Když na prvním rande pronesou věty typu: „Co já vím, neznám tě, můžeš být třeba násilník.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám