Hlavní obsah

Co o vaší osobnosti prozradí barvy oblečení, které nejraději nebo nejčastěji nosíte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při seznamovací konverzaci často padají některé obecně „ustálené“ otázky, jako třeba, jaká je vaše oblíbená barva. A víte, že právě barva, kterou ani nemusíte mít zrovna v oblibě, jen ji prostě často nosíte, může o vaší osobnosti mnohé prozradit?

Foto: Profimedia.cz

Převažující barvy v šatníku mohou něco málo prozradit o osobnosti nositelky.

Článek

„Většina z nás nemá vyloženě jednu oblíbenou barvu. Ale i ty, které si podvědomě vybíráme, mohou mnohé naznačit – zda se rádi ukazujete, jste přírodní typ atd.,“ vysvětluje Tegan Connorová, marketingová vedoucí oděvní značky Neverland.

Naše šatníky obecně obsahují 11 běžně nošených barev. Pokud v tom vašem některé výrazně převažují, zkuste si přečíst, co o vás napovídají.

Černá

Černá barva obecně dodává sílu. Nicméně, pokud je jí příliš, není to dobré. Proto je lepší ji kompenzovat barevnými doplňky. V módě je oblíbená, protože je klasická a elegantní.

Vynechte černou, oblékněte zemité barvy

Styl

Bílá

Bílá napomáhá symbolizovat čistotu a nevinnost. Může také naznačovat, že jste organizovaní a zaměřujete se na detaily. Příliš mnoho bílé ale může působit monotónně, proto se ani u ní nebojte barevných doplňků.

Jak nosit klasickou bílou košili podle celebrit

Styl

Modrá

Patří mezi nejběžnější barvy oblečení. Pomáhá udržet vás (i ostatní okolo) v klidu. Představuje čestnost a důvěryhodnost. „Modrá je vždy skvělou volbou. To je také jeden z důvodů, proč jsou zaměstnanci nemocnic či strážci zákona často oděni v modré, stejně tak jsou modrá mnohdy i třeba loga bank,“ vysvětluje Connorová.

Oblékněte se do modré, barvy roku 2020

Styl

Zelená

Jde rovněž o uklidňující barvu příjemnou pro oči, navíc reprezentuje přírodu. Pokud chcete působit přirozeně, zelená je dobrá volba. Záleží ovšem na odstínu. Jelikož je zelená i barvou peněz, závisti a chamtivosti, dávejte si pozor na její sytost.

Zelená je nová černá

Styl

Hnědá

Hnědá a další neutrální barvy usnadňují navazování komunikace. Je to také barva země.

Pět nositelných podzimních trendů přímo z přehlídkových mol

Styl

Šedá

Patří mezi neutrální barvy, díky kterým budete působit spolehlivě a organizovaně. Příliš opět škodí, proto jí dodejte barevný doplněk.

Červená

Je barvou akce, síly a vášně. Rozhodně ukazuje, že chcete být viditelní, když vejdete do místnosti. Zvyšuje tepovou frekvenci a nabádá ostatní k reakci. Je odvážná – pokud chcete být nezapomenutelná, vsaďte na červenou.

Vsaďte na červenou barvu a buďte nepřehlédnutelná

Styl

Růžová

Je rovněž barvou vášně, ale ne tak silnou. Poukazuje na jistou zranitelnost a mladistvost.

Dejte šanci růžové. Rozzáří a ubere léta

Styl

Fialová

Jde o vzácnou barevnou volbu. Buď ji lidé milují, nebo nenávidí – většinou nic mezi tím. Je symbolem královské hodnosti a noblesy. Ale také určité sentimentality, která poukazuje na jedinečnost a uměleckou kreativitu.

Jak zařadit barvu roku 2022 do svého šatníku

Styl

Žlutá

Jde o jasnou barvu představující slunce. Jako taková vyzařuje bystrost a veselost. Žlutá ale také může značit strach či stydlivost. Pro oči je ostrá, je vhodné ji „rozbít“ jinými barvami.

Celebrity nosí žlutou, zamilujte si ji i vy

Styl

Oranžová

Je hravá barva, která často symbolizuje děti a učení. Jde o mísení žluté a červené, tudíž se v ní mísí i charakteristiky těchto barev. Příliš mnoho ovšem nemusí vzbuzovat pocit důvěry, takže i s ní opatrně.

Pusťte do svého šatníku trendy oranžovou

Styl

Anketa

Jaká barva převažuje ve vašem šatníku?
Černá
27,9 %
Bílá
4,7 %
Modrá
27,3 %
Zelená
5,1 %
Hnědá
1,4 %
Šedá
2,3 %
Červená
6,6 %
Růžová
4,5 %
Fialová
2,9 %
Žlutá
1,2 %
Oranžová
1 %
Žádná výrazně nepřevažuje, mám od každé něco
15,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 32563 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám