Hlavní obsah

Zelená je nová černá

Ačkoliv se staly oficiálními barvami pro rok 2021 šedá a žlutá, ve světě módy je vidět jiný trend. Většina návrhářů do svých kolekcí zahrnula i kousky až v téměř neonově zelené barvě a do vkusu se tak trefili mnohým celebritám. Zamilujete si tento módní odstín i vy?

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelka Irina Shayková, herečka Megan Foxová a modelka Hailey Bieberová

Článek

Ostře zelená barva se objevila v jarních kolekcích mnohých návrhářů. Mezi nimi i u značek Bottega Veneta, The Attico nebo Balenciaga, které v současné dominují módní scéně a nastolují trendy. Není proto divu, že zanedlouho tuto barvu objevily i módní blogerky a následně celebrity. Jak tuto barvu dostat do svého šatníku?

Pokud hledáte výrazný módní kousek, ale netroufáte si na transparentní materiály, výrazné střihy nebo třeba zdobnost, pak je pro vás zelená barva ideálním nástrojem, jak ozvláštnit svůj šatník. Stačí si totiž vybrat kousek, o kterém víte, že bude zapadat do vašeho šatníku, ale místo své oblíbené barvy vsadit na zelenou.

Pokud jste například zvyklá oblékat saka, pořiďte si zelené a noste ho jako obvykle.

Pokud máte strach z barevných kombinací, kombinujte zelenou pouze s černou barvou nebo béžovými odstíny. Dobrým začátkem jsou doplňky, na kterých si můžete vyzkoušet, jestli si na tento odstín troufnete.

Co letos nesmí chybět ve vašem šatníku? Zelená barva

Styl

Vyberte si například módní nenově zelené sandálky a ozvláštněte jimi svůj celočerný outfit složený například z černých kalhot, topu a saka. Každý outfit ozvláštní také zelenkavá kabelka. Vsaďte například na klasickou kombinaci džínů a oversized košile.

Pokud si troufnete na výraznější modely, vsaďte například na neformální teplákovou soupravu v zelené barvě, která se hodí nejen na doma, ale i do města. Stačí přes ni přehodit oversized béžový trenčkot a nazout bílé tenisky.

Skvěle ale bude vypadat i v kombinaci s vojenskými botami a černou koženou bundou nebo sakem.

Jednoduchým návodem na nepřehlédnutelný outfit jsou pak zelené šaty. Vsaďte na midi délku, která je letos opravdu trendy a navíc vypadá skvěle jak v kombinaci s podpatky, tak teniskami.

Pro více módní inspirace ze světa celebrit a módních blogerek nahlédněte do galerie.

Reklama

Související články

Zaměřeno na trend: Výrazná ramena

Jedním z největších trendů letošní sezony, jehož historie sahá až do dob renesance, jsou zvýrazněná ramena a nabírané rukávy všech možných velikostí. Zařaďte...

Výběr článků

Načítám