Hlavní obsah

Pusťte do svého šatníku trendy oranžovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehlídky světových módních návrhářů dokazují, že výrazné barvy jsou letos opravdu trendy. Mezi ně patří i oranžová. Zamilujte si tuto energickou barvu i vy. Ukážeme vám, jak ji jednoduše zařadit do svého šatníku.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Modelka Emily Ratajkowski, uprostřed i vpravo moderátorka Ashley Robertsová

Článek

Ačkoliv oranžová barva nebyla v minulosti příliš oblíbená a byla spojovaná spíše s údržbovými službami či s dresy nizozemského národního fotbalového týmu, dnes je tomu zcela jinak.

Oranžová totiž zdobí aktuální kolekce mnohých návrhářů a oblíbily si ji i celebrity. Není divu, tato barva, která symbolizuje vášeň, optimismus a otevřenost se hodí pro všechny ženy, které nechtějí zapadnout v davu. Zamilujte si ji i vy.

Do práce i na schůzku

Pokud vaše zaměstnání vyžaduje dress code, ale povoluje vám nosit barvy, pak vsaďte například na kombinaci vzorované halenky, bílých kalhot s puky a meruňkového sáčka, ke kterému můžete sladit i klasické páskové boty na podpatku.

Pokud se rozhodnete v tomto looku vyrazit na rande nebo na skleničku po práci, stačí spodní cípy halenky zavázat do ledabylého uzlu a přidat výraznou rtěnku nebo náušnice.

Foto: archiv firem

Zleva: Sako, s.Oliver, 3599 Kč. Košile s uzlem, F&F, 449 Kč. Halenka, s.Oliver, 999 Kč. Boty, Fabienne Chapot (prodává Zalando), 3600 Kč. Kalhoty, s.Oliver, 2199 Kč

Boty na platformě se vrací do módy. Čím vyšší, tím lepší

Styl
Foto: Profimedia.cz

Zleva: Herečka Blake Livelyová, herečka Eva Longoria, zpěvačka Rihanna

Na volný čas

V případě, že je vaše zaměstnání flexibilnější, co se týče oblečení, neváhejte oranžovou zkombinovat s denimem. Koneckonců modrá se k „barvě mnichů” opravdu hodí.

Pořiďte si například oranžové šaty, které můžete doplnit o denimovou bundičku. Skvěle vypadají také volné džíny v kombinaci s oranžovým crop topem a volně přehozenou bílou lněnou košilí.

Foto: archiv firmy

Šaty, Marks & Spencer, 699 Kč

Jak nosit klasickou bílou košili podle celebrit

Styl
Foto: archiv firem

Bunda, Wrangler (prodává Zalando), 2180 Kč. Šaty, F&F, 449 Kč. Modrá bunda, s.Oliver, 1699 Kč. Kabelka, CCC, 1199 Kč. Pantofle, Crocs (prodává Urbanlux), 1519 Kč. Džíny, s.Oliver, 1699 Kč

Na pláž

Poohlížíte se po nových plavkách? Pak zvolte oranžový model, který vynikne nejlépe společně s letním opálením. Vsadit můžete na sexy bikiny, ale i jednodílné plavky vypadají skvěle, navíc mohou suplovat roli topu.

Opět stačí přehodit delší lněnou košili, přidat ladící žabky nebo plastové sandálky a máte o trendy outfit postaráno.

Foto: archiv firem

Zleva: Košile, Marks & Spencer, 999 Kč. Plavky, Tommy Hilfiger (prodává Modivo), 2706 Kč. Kraťasy, s.Oliver, 699 Kč. Tílko, s.Oliver, 449 Kč. Žabky, MSGM (prodává Zalando), 6870 Kč. Plavky - kalhotky, 1501 Kč. Podprsenka, 1501 Kč. Obojí Vespa (prodává Modivo)

Decentně, a přesto efektně

Netroufáte si na oranžové oblečení, nebo si myslíte, že vám nesluší? Pak se zaměřte na doplňky! Jak už bylo řečeno, oranžová si skvěle rozumí s modrou, ale také například se zelenou či fialovou nebo neutrálními barevnými odstíny.

Vyberte proto například oranžové boty nebo kabelku. Oboje krásně rozzáří i sebejednodušší outfit.

Foto: archiv firem

Zleva: Košile, Marks & Spencer, 1099 Kč. Sukně, Lindex, 799 Kč. Šátek, Marks & Spencer, 349 Kč. Košík, Marks & Spencer, 1099 Kč. Žabky, MIISTA (prodává Zalando), 6260 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirace ze světa celebrit: Pastelové barvy

S jarem přichází i návrat barev. Letos se budou nosit jak výrazné odstíny, tak jemné pastelové. Světle růžová, modrá i zelenkavá jsou navíc barvy, které...

Barefooty: Boty, které dokážou změnit život

Čím dál tím více lidí hledá pohodlnější a zdravější alternativu ke své běžné obuvi. Pokud se mezi ně řadíte i vy, vyzkoušejte tzv. barefooty. Boty, které...

Výběr článků

Načítám