Hlavní obsah

Jak zařadit barvu roku 2022 do svého šatníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2022 už má svou barvu. Je jí fialový odstín Very Peri. Unikátní je zejména proto, že byla vůbec poprvé v historii vytvořena pro tyto účely a nepochází z již existujícího vzorníku barev. Jak zařadit tento neotřelý odstín do svého stávajícího šatníku?

Foto: archiv firem

Kardigan, Cropp, prodává Glami, 499 Kč

Článek

Výběr letošního odstínu je ovlivněn pandemií, se kterou se celý svět potýká už téměř dva roky. V barvě Very Peri se zrcadlí propojení reality a digitálního světa, zároveň poukazuje na stále rostoucí komunitu digitálních umělců a nové možnosti ve virtuálním světě, které zasahují do světa reálného.

Důkazem je to, že se jedná o barvu užívanou ve videohrách, které jsou tolik oblíbené mezi generací Z, zároveň je to však typická barva například pro wellness: šeřík či levandule na nás působí uklidňujícím dojmem.

Foto: archiv firmy

Tenisky nahoře pánské, 1489 Kč. Tenisky dole dámské, 2599 Kč. Bunda, 4049 Kč. Vše New Balance

Kromě spojení dvou světů - digitálního a reálného - má však odstín Very Peri symbolizovat také nový začátek. Tato barva byla vybrána i proto, že obsahuje odstíny modré, která je považována za „spolehlivou barvu”, má také fialový nádech symbolický pro hravost a radost.

Foto: archiv firem

Zleva: Mikina, H&M, 1199 Kč. Svetr, H&M, 899 Kč. Kardigan, &Other Stories, orientační cena 1200 Kč. Kašmírové rukavice, &Other Stories, orientační cena, 999 Kč

Jak nosit Veri Peri?

Ačkoliv se jedná o velmi specifický odstín, věřte, že není těžké jej kombinovat. Stačí vsadit na neutrální barvy, jako je černá, šedá či bílá. Vsaďte například na kombinaci fialkového topu a klasických černých úzkých džín.

Módní kolekce inspirovaná časem od Jana Černého

Styl

Šeříkový svetr zase vynikne v kombinaci s volnými bílými džínami s roztrhanými lemy. Skvěle vypadá také monochromní look, tedy outfit sestavený z různých druhů oblečení tón v tónu.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, Lindex, 1699 Kč. Top, Cellbes, 699 Kč. Halenka, Lindex, 999 Kč. Sportovní boty, Glami (prodává funstorm.cz), 1000 Kč. Kabelka, Deichmann, 499 Kč

Foto: archiv firmy

Mikina, Lindex, 1299 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám