Hlavní obsah

Oblékněte se do modré, barvy roku 2020

Novinky, Linda Humlová

Korálovou barvu, tedy barvu minulého roku, vystřídala královsky modrá. A právě Classic Blue, jak tento odstín nazvali odborníci, nás bude provázet celým letošním rokem. Jak dostat modrou do svého šatníku a s čím ji kombinovat?

Foto: archiv firem

Zleva: top, F&F, 599 Kč. Top, F&F, 399 Kč. Kabát, Zara, 2999 Kč

Článek

Společnost Pantone, samozvaná globální autorita v oblasti barev, stojí každoročně za výběrem barvy, která má symbolicky odrážet to, co se odehrává v odvětvích životního stylu, kultury, v módě, moderních technologiích, hudbě či designu. Historie vzorníků Pantone se váže až k roku 1963. Od té doby se katalog rozrostl v pestrou škálu barevných odstínů.

Odstín, který byl odborníky volen nejvíc trendy barvou letošní sezony se nazývá Classic Blue a má číslo 19-4052. Jedná se o klasickou studenou modrou, kterou bychom mohli přirovnat ke královské modři.

Oproti minulému roku, kterému vévodila korálová, je tato barva více nositelná a sluší všem ženám bez rozdílu věku, ale i barvy vlasů. Jak ji nosit?

Trendy barvu letošního roku kombinujte nejlépe se zlatou a žlutou

Tipy a trendy

Podle psychologů je modrá barvou klidu, uspokojení a souladu. Symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, oddanost a tradici. Není proto divu, že si ji zamilovaly ženy po celém světě a často je i k vidění na rudém koberci.

Foto: archiv firem

1. Šaty, Esprit, 1999 Kč. 2. H&M, 899 Kč. 3. Cellbes, 499 Kč. 4. Praqia, 490 Kč. 5. Etam, podprsenka 1019 Kč, kalhotky 519 Kč. 6. Högl, 2999 Kč

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jennifer Garnerová v modrých šatech

Tento nadčasový odstín využijete na nejrůznější příležitosti. Unosíte jej nejen ve volném čase, ale i na kostýmku, saku či šatech také do kanceláře či na společenskou událost.

Pořiďte si například modrý top nebo třeba rolák, který přitáhne pozornost k obličeji. Nosit ho můžete k černým klasickým kalhotám nebo třeba sukni. Ten pak už stačí jen doplnit elegantním přívěškem či náušnicemi s modrým kamenem.

Foto: archiv firem

1. Pietro Filipi, 11 990 Kč. 2. H&M, 249 Kč. 3. Praqia, 790 Kč. 4. Etam, 639 Kč. 5. Etam, podprsenka 819 Kč, kalhotky 519 Kč. 6. Högl, 2999 Kč

Foto: Profimedia.cz

Modelka Sara Sampaiová v modrých šatech

Do pracovního prostředí, ale třeba také na rande se hodí modré úpletové šaty nebo třeba sáčko, které můžete přehodit přes ladící vzorované šaty. Pod ně zase můžete obléci královsky modré krajkované prádlo, které lichotí jak blondýnkám, tak brunetkám či zrzkám.

Poslední přehlídka Jeana-Paula Gaultiera. Návrhář se rozloučil se světem módy

Styl

Pořídila jste si módní kousek v barvě roku a přemýšlíte, jak ho kombinovat? Klasická modrá si rozumí s neutrálními barvami – bílou, šedou, černou, béžovou či hnědou.

Toužíte upoutat na první pohled? Zkuste si k ní obléct výraznou žlutou, růžovou nebo jemnější pastelové tóny a vyrazte směle do ulic!

Foto: archiv firem

1. Pietro Filipi, 2990 Kč. 2. Deichmann, 599 Kč. 3. Pietro Filipi, 7990 Kč. 4. Etam, podprsenka, 819 Kč, kalhotky, 469 Kč. 5. F&F, 499 Kč. 6. Pietro Filipi, 2990 Kč. 7. Pietro FIlipi, 2490 Kč

Na sport

Pokud jste si s novým rokem předepsala více sportu, pak se můžete motivovat novým oblečením v královsky modré barvě, které působí doslova stimulačním účinkem. Vybírejte mezi legínami, sportovními tričky nebo vsaďte na modré tenisky, které rozzáří i černý outfit.

Foto: archiv firem

1. Marks & Spencer, 649 Kč. 2. Marks & Spencer, 569 Kč. 3. Cellbes, 1999 Kč. 4. Marks & Spencer, 799 Kč. 5. Marks & Spencer, 1599 Kč. 6. Nike (prodává Eobuv), 1181 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Schovejte se před mrazem do medvědího objetí

Medvědí kabáty z umělé kožešiny byly trendy již minulou zimu. Letos ale ještě více zhuňatěly a jsou rozmanitější. Navíc jsou skvělou volbou do chladného...

Dejte šanci růžové. Rozzáří a ubere léta

Možná jste již zaznamenala vzrůstající oblibu růžové barvy. O Vánocích byla k vidění nejen na stromečcích, nyní si postupně vydobývá místo i v obchodech....

Výběr článků

Načítám