Hlavní obsah

Válka s nacisty na Ukrajině je nová vlastenecká válka, tvrdí Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka s nacisty na Ukrajině a v Evropě je podle Dmitrije Medvěděva, místopředsedy Rady bezpečnosti Ruské federace, „novou vlasteneckou válkou“. A v této bitvě se vítězem stane Rusko, dodal na svém telegramovém účtu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

„Dobrá práce, ten Borrel s mrtvou tváří. Vzpomněl jsem si, že naše země porazila Napoleona i Hitlera. Všimněte si, jak nám udělal analogii. V souladu s tím jsou ukronacisté a západní Evropa přímými dědici těch, kteří bojovali s Ruskem. A válka s nimi je tedy novou vlasteneckou válkou. A vítězství bude naše. Jako v letech 1812 a 1945,“ napsal Medvěděv.

Josep Borrell, vysoký představitel Evropské unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, v pátek během slavnostního předávání ceny fóra Nová ekonomika v Madridu prohlásil, že Rusko „je zvyklé bojovat až do konce, je zvyklé téměř prohrávat a pak dohánět“.

„Udělalo to s Napoleonem, udělalo to s Hitlerem,“ řekl a pokračoval: „Bylo by absurdní myslet si, že Rusko prohrálo válku (na Ukrajině – pozn. redakce).“ V této souvislosti vyzval k pokračující vojenské podpoře Kyjeva.

Jestli Rusko prohraje, může být jaderná válka, tvrdí Medvěděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám