Hlavní obsah

V Benátkách zadrželi falešného plastického chirurga. Má jen základní vzdělání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Italská policie v úterý v Benátkách zadržela muže, který se vydával 15 let za plastického chirurga. Podle úřadů přitom má jen základní vzdělání. Rukama třiačtyřicetiletého falešného lékaře podle deníku La Stampa prošly stovky pacientů. O jeho vydání z Itálie žádá Rumunsko.

Foto: Profimedia.cz

Příprava na plastickou operaci. Ilustrační foto

Článek

Policie muže zadržela v Benátkách, kde pod změněnou identitou pracoval v hotelu. Policisté ho převezli do vazby, kde bude čekat na rozhodnutí o případném vydání do Rumunska. Tam falešný chirurg operoval nejméně devět pacientů a soud ho za podvod a falšování úředních listin poslal už dříve do vězení na tři roky a čtyři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Výběr implantátů. Ilustrační foto

Falešný chirurg byl však nejaktivnější v Itálii, kde čelí trestnímu stíhání kvůli neoprávněnému výkonu lékařské praxe. Pomocí falešných certifikátů a titulů dokázal vyvolat dojem, že vystudoval prestižní zahraniční univerzity, ačkoliv měl dokončené jen základní vzdělání.

Nějakou dobu působil jako chirurg se specializací na estetickou medicínu také v Hongkongu. Svým působením poškodil v Itálii rovněž jednoho jmenovce, který medicínu skutečně vystudoval a lékařskou praxi vykonával oprávněně.

Lékaři vyoperovali z ukrajinského vojáka kus minometné střely

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám