Hlavní obsah

Stockholm hlásí třetí vlnu

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm čelí nové vlně covidu-19 poté, co počet nakažených stoupl během tří týdnů téměř o sto procent. Podle agentury Bloomberg to oznámili představitelé švédského zdravotnictví.

Článek

„Máme třetí vlnu přenosů – už je tady. Přestože očkování začalo, bude trvat dlouho, než bude naočkován dostatek lidí na to, abychom se mohli vrátit k normálnějšímu stylu života,“ řekl ve středu Johan Bratt, který řídí zdravotnictví a lékařskou péči v oblasti Stockholmu. Upozornil také, že nemocnice se nyní připravují na nárůst počtu pacientů s covidem-19.

Ve Švédsku zřejmě útočil mladý Afghánec, nešlo o terorismus

Evropa

Za minulý týden bylo v hlavním městě Švédska registrováno 6336 nových případů covidu-19, což je skoro dvakrát více ve srovnání s 3225 novými nákazami za první únorový týden.

Státní epidemiolog Anders Tegnell už v úterý novinářům řekl, že se zdá nemožné vyhnout se třetí vlně. „Očekávat scénář, při němž nebudeme mít na jaře vůbec žádný nárůst, je nyní téměř vyloučeno,“ řekl.

Švédsko pohrozilo přitvrzením, bojí se třetí vlny

Evropa

Vláda premiéra Stefana Lofvena mezitím varovala, že Švédsko možná bude muset vyhlásit první uzávěru od počátku pandemie loni na jaře. To by znamenalo dramatický zvrat v dosavadním přístupu Švédů k pandemii. Tegnell, který je spojován s odmítáním takovýchto tvrdých omezení, ale stále doufá, že uzávěra nebude nutná.

Reklama

Výběr článků

Načítám