Hlavní obsah

Rusko buduje přes Dněpr plovoucí most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Rusko zřejmě začalo o víkendu reagovat na ukrajinské ostřelování Antonivského mostu přesouváním nákladních říčních člunů na Dněpr. Hned vedle poškozeného mostu tím vytvoří plovoucí přechod přes řeku, uvedla v pravidelné ranní zprávě britská rozvědka.

Foto: Profimedia.cz

Rusko k dopravě přes Dněpr začalo využívat plovoucí mosty

Článek

Antonivský most je ukrajinským ostřelováním poškozen, je přitom klíčovou linkou mezi východem a Ruskem okupovaným Chersonem.

Ruské síly i civilisté jsou v posledních týdnech závislí na trajektové přepravě přes Dněpr. Dokončením plovoucího mostu by Rusko zvýšilo kapacitu pro přechody.

Britská rozvědka ale připomíná, že i plovoucí most by se mohl stát snadno terčem ukrajinského ostřelování.

Ukrajinci zasáhli Antonivský most také v pondělí. Ve chvíli útoku po něm mělo jet asi 10 kamionů naložených municí. Objevily se informace, že se most částečně zřítil, ale nepotvrdily se.

Ukrajinci zasáhli klíčový most v Chersonu, když po něm jely ruské kamiony

Evropa

O zničení hlavních zásobovacích cest ruské armády hovořil minulý týden také poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak v souvislosti s Kerčským mostem. Tehdy řekl, že se jedná o hlavní zásobovací bránu ruské armády na Krymu a „takové objekty by měly být zničeny“.

Podobně důležitý je pro Rusy i Antonivský most.

Reklama

Výběr článků

Načítám