Hlavní obsah

Policie v Anglii a Walesu eviduje výrazný nárůst počtu útoků psa na člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Anglii a Walesu zaznamenala za posledních pět let nárůst počtu útoků psa na člověka, a to o 34 procent na asi 22 tisíc v minulém roce, zjistila stanice BBC od 37 policejních sborů. Populace psů v Británii přitom podle odhadů vzrostla jen o 15 procent. Příčinou patrně není, že by psi útočili na lidi více než dřív, ale skutečnost, že policie vyčlenila specialisty, kteří se útoky zabývají.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Policie je povinna evidovat útoky psa na člověka, které skončí zraněním nebo smrtí napadeného. Ostatní případy, například když pes útočí na jiné zvíře nebo se chová jinak „nespolečensky“, policie evidovat nemusí. Výjimkou jsou případy, kdy pes zaútočí na jiného psa, který slouží jako asistenční.

Britové měli podle ročního průzkumu charitativní veterinářské organizace PDSA v roce 2022 10,2 milionu psů, o asi 1,3 milionu více než v roce 2018. Vzrostl také počet zvířat, které policie odebrala majitelům, protože byli „nezvladatelní“.

Existují však také jiné důvody, například že pes se ztratí a jeho majitel je neznámý, nebo že je majitel psa odsouzený a musí nastoupit do vězení.

Čtyřletá dívka v Británii zemřela po útoku psa

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám