Hlavní obsah

Ženu ve Francii našli doma vyděšenou, polonahou a s oholenou hlavou. Nakonec to nevypadá na týrání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie zatkla 55letého Němce Thorstena S. poté, co našla jeho o dva roky mladší manželku zamčenou doma polonahou a s oholenou hlavou. Podle původní zprávy médií měl muž ženu týrat a znásilňovat, policie ale stopy po ničem z toho nenašla. Manžel všechna obvinění odmítl a uvedl, že jeho manželka je vážně nemocná.

Budova, kde dvojice bydlela.Video: Reuters

 
Článek

O vývoji v případu informoval francouzský Le Figaro či britský Daily Mail.

Podle původních zpráv se mělo ženě v neděli ve východofrancouzském Forbachu u hranic s Německem podařit zmocnit se manželova telefonu, ze kterého pak zavolala německé policii. Ta následně kontaktovala své francouzské kolegy z regionu Moselle, kteří v pondělí po příjezdu na místo provedli domovní prohlídku. Při ní objevili vyděšenou ženu, která byla zamčena v tmavé místnosti.

Podle francouzských médií měla mít žena oholené vlasy, zlomené nohy a prsty a podle její vyhublé postavy se prý zdálo, že delší dobu hladověla. Na místě měla policie navíc nalézt i manželův zápisník, do kterého si měl zapisovat časy, kdy své manželce dával najíst.

Matku s otevřenou zlomeninou stehna utýrala k smrti, dostala 17 let vězení

Krimi

Žena byla na místě ošetřena zdravotníky a převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření. Muž putoval do vazby, kde čelil obvinění z únosu, mučení a znásilnění. V úterý ale prokuratura konstatovala, že ke stíhání německého občana neexistují žádné důvody a že bude z vazby propuštěn.

Thorsten S. podle Daily Mailu policii řekl, že jeho manželka trpí rakovinou a že se o ni doma stará. Ve francouzských médiích se píše o onemocnění doprovázeném revmatickými problémy, kvůli němuž se prý žena nemohla několik měsíců hýbat. Trpět má také alopecií.

Místní prokurátor Olivier Glady po vyšetření ženy místní soudní lékařskou službou uvedl, že „její zdravotní stav nebyl dobrý“. Později ale na tiskové konferenci Glady popsal, že na rozdíl od původních zpráv médií nebyly při vyšetření zjištěny žádné zlomeniny ani pohmožděniny.

Krevní testy navíc ukázaly, že žena nebyla dehydratovaná, a v jejích výpovědích se objevily „nesrovnalosti“. „Kurzor se pravděpodobně vzdaluje od scénáře hrůzy směrem k neuspokojivým podmínkám péče o nemocného člověka,“ řekl Glady.

Dodal, že za absencí vlasů 53leté ženy a její vyhublou postavou může být nemoc a její polonahý stav lze vysvětlit tím, že policie šla zadržet manžela do jejich bytu brzy ráno.

Žádný Modrovous

„Zdá se, že současný stav vyšetřování se vzdaluje od přízraku Modrovouse z mosselského regionu,“ dodal prokurátor s odkazem na Modrovouse, což je francouzský lidový příběh o šlechtici, jehož několik předchozích manželek „zmizelo“ a poslední žena je pak najde v místnosti, kam má zakázáno chodit, mrtvé.

Manželka Thorstena S. prý měla přístup k televizi, počítači i k telefonu.

Sousedka manželského páru Alissia uvedla, že měl Thorsten všem v domě říkat, že má jeho žena rakovinu.

„Nikdy jsem tu paní neviděla, myslím, že nikdy neopustila dům,“ řekla Alissia, která dodala, že z jejich bytu někdy slyšela výkřiky, ale že si myslí, že byly způsobeny její nemocí. Thorstena pak označila za „velmi zdvořilého“ a „milého“ muže.

Erika, která bydlí v sousední ulici, zase uvedla, že ženu naposledy viděla „možná před deseti lety“ a že si myslela, že „možná zemřela nebo se odstěhovala“.

Německý deník Bild mluvil i s Danym a Kevinem, jejichž otec bydlí ve stejném domě jako manželský pár. „Řekl nám, že měla rakovinu a křičela kvůli své nemoci, kvůli bolesti,“ uvedl Dany.

Bild uvedl, že v roce 2019 zavolal soused kvůli křiku z bytu policii. Zasahujícímu policistovi ale manželé řekli, že je vše v pořádku. „Policisté nezjistili nic neobvyklého,“ uvedl prokurátor Glady.

Německá AfD dostávala peníze od Kremlu na to, aby zastavila dodávky zbraní Ukrajině

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám