Hlavní obsah

Vyslyšela Putina. Šojguova dcera se veřejně rozešla s partnerem kvůli nesouhlasu s válkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Dcera ruského ministra obrany Sergeje Šojgua se rozešla se svým partnerem Alexejem Stoljarovem. Podle britského webu Daily Mail ji k tomu zřejmě donutil ruský prezident Vladimir Putin. Stoljarov totiž dával najevo svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině.

Foto: Profimedia.cz

Ksenija Šojguová a Alexej Stoljarov v televizi oznamují, že už nejsou pár

Článek

Dvaatřicetiletá Ksenija Šojguová a o rok starší fitness instruktor a v Rusku slavný influencer Stoljarov oznámili rozchod během nedávného televizního rozhovoru s tím, že pár už nejsou několik měsíců, ale zůstávají blízkými přáteli a zejména rodiči dvouleté dcery Milany. Při rozhovoru, jehož záznam Daily Mail zveřejnil, se oba snaží působit spokojeně.

Podle Daily Mailu přišlo jejich oznámení údajně po nátlaku ruského prezidenta, který se s Ksenijí pravidelně setkává na akcích spojených s armádou. Ksenija totiž stojí v čele vojenského muzea a parku v Petrohradě.

Stoljarov dlouhodobě čelil kritice, že je nevlastenecký. „Všichni v Kremlu věděli, že Šojguovi odpůrci několikrát přinesli příklady Stoljarovových online příspěvků do Putinovy ​​kanceláře,“ cituje web jeden z ruských telegramových účtů.

Šojguův syn chce prorazit v šoubyznysu. Zpívá písně v angličtině

Evropa

„Putin dvakrát požádal Šojgua, aby jeho zeť držel hubu,“ uvedl podle webu telegramový kanál Narrarivy s tím, že poslední Putinův rozhovor s Ksenijí o rozvodu proběhl nedávno. „Souhlasila, že se veřejně zřekne Stoljarova,“ uvádí Daily Mail.

Osudný lajk

Do Šojguova zetě se před časem pustil i šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin. Stoljarov totiž letos v únoru podle portálu Meduza lajknul příspěvek protiválečného novináře Jurije Dudji.

Lajk Stoljarova se objevil pod Dudjovým příspěvkem na Instagramu věnovaném výročí ruské invaze na Ukrajinu. Novinář v něm invazi označil za „krvavou a nesmyslnou válku rozpoutanou Putinem a jeho lidmi“. Stoljarov poté popřel, že by příspěvek lajkoval.

„A když se ministr obrany chlubí svou dcerou a chlubí se nějakým blbcem, který je také bloger a který říká, že se mu ta speciální operace ani nelíbí… Nebyli jsme to my, kdo přišel s touto speciální operací, ale plnili jsme rozkazy,“ uvedl k tomu Prigožin. „Musíte Stoljarova chytit a přivést ke mně. Budu ho trénovat šest týdnů… Pomůžu mu zlepšit se tím, že ho pošlu do bojových operací,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Novoroční focení Ksenije Šojguové s Alexejem Stoljarovem a dcerou Milanou z 30. listopadu 2022

Propuštěn jako zeť za nevhodné chování

Podle Daily Mail může být oznámený rozchod součástí širší kampaně za posílení image Sergeje Šojgua, který se dostal pod palbu kritiky kvůli tomu, že nezvládá válku na Ukrajině. Web připomíná, že Šojgu nedávno podnikl ostentativní cestu do Severní Koreje a odstavil několik vysokých generálů, o nichž se domníval, že jsou vůči němu kritičtí.

„Během posledního měsíce se v Moskvě hodně mluvilo o Šojguově posílení,“ řekl Daily Mail nejmenovaný zdroj.

Foto: Profimedia.cz

Ksenija Šojguová s otcem

Prokremelský analytik Sergej Markov k tomu podle webu uvedl: „Stoljarov byl pravděpodobně propuštěn jako zeť za špatné chování na sociálních sítích. Několik milionů (lidí) o to žádá celý rok.“

Ksenija se se Stoljarovem seznámila v roce 2019 a o dva roky později se jim narodila dcera Milana. Ve výše zmíněném rozhovoru Stoljarov řekl, že budou s Ksenijí pokračovat ve spolupráci na „spoustě sportovních projektů“. „Zůstáváme ve stejném týmu,“ prohlásil. Podle Daily Mail je otázkou, jak moc vážně dvojice rozchod bere. Během posledních měsíců byli totiž spatřeni, jak dovádějí na pláži, spolu také navštívili Dubaj.

Vítejte, soudruhu. Video jak ze sedmdesátek ukazuje Šojgua na návštěvě KLDR

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám