Hlavní obsah

Ukrajinci odrazili ruský útok u Severodoněcku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinské jednotky hájící město Severodoněck, o které se tvrdě bojuje, odrazily ruský útok na vesnici Ustynivka. Uvedl to ve středu ve své pravidelné svodce ukrajinský generální štáb.

Foto: AP

Severodoněck v ruinách

Článek

Ukrajinským silám se také daří odrážet i další ruské útoky v Severodoněcku a jeho okolí. Úspěšná nebyla ani ruská snaha o ofenzivu u obce Toškivka.

Ve směru od Lymanu prováděli Rusové průzkum bojem u Rajhorodoku, ale byli zatlačeni zpět.

V Rusku vyšetřují přes 1000 obránců Azovstalu, do Moskvy převezli i cizince

Evropa

Rusové dále útočí ve směru na Slovjensk, aby zlepšili své taktické postavení. Ukrajinci se jim pokouší bránit v postupu od Izjumu.

Britská vojenská rozvědka ve středu k situaci na Twitteru uvedla, že „Rusko pokračuje v pokusech zaútočit na kapsu u Severodoněcku ze tři stran, ale ukrajinská obrana se drží“.

„Je nepravděpodobné, že by nějaká strana získala během posledních 24 hodin významné území,“ dodala rozvědka.

 Mohutná palba

Ve směru na Bachmut zesílilo ruské ostřelování z děl i z vrtulníků. Z raketometů, děl a minometů byly ostřelovány Jakovlivka, Bereskove, Zolote-4, Vrubivka nebo Dolomitne.

Vrtulníky Kamov Ka-52 útočily na Pokrovske, Vidrodžennou a Jakovlivku. Ukrajinská palba zahnala ruské vojáky v oblasti obce Nahorne.

Ruské jednotky vedly hustou palbu také u Avdijivky, v Piskách u Doněcku a Pervomajském.

Kontrola nad Severodoněckem přechází z jedné strany na druhou, tvrdí američtí analytici

Evropa

Střílely také na Kamyševachu, Marjinku, Orichov i v Záporoží, aby vázaly ukrajinské jednotky, a ty se nemohly přesunout jinam.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Severodoněck se ocitl v ruinách

U Charkova se Rusové snaží udržovat své pozice, aby mohlo probíhat zásobování jednotky útočících od Izjumu.

V Chersonské oblasti se Rusové soustřeďují na obranu.

„Zatímco Rusko koncentruje svou ofenzivu ve střední části Donbasu, na křídlech zůstává v defenzivě,“ uvedla britská rozvědka.

Obě strany prý podél 500 km dlouhé fronty čelí podobným problémům při udržování obrany, když uvolňují jednotky pro útočné operace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám