Hlavní obsah

Také máte pár mostů. Rusové reagují na úniky z německé armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úniky z nedostatečně zabezpečené komunikace mezi německými armádními špičkami, které o víkendu zveřejnila Margarita Simonjanová, šéfredaktorka ruského státního mediálního domu Rossija Segodnja a Sputniku, posloužily v Rusku jako vítaný materiál k protizápadní propagandistické činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel televize a moderátor Dmitrij Kiseljov

Článek

Na nahrávce se mluví mimo jiné o útoku na „most na východě“. Přestože němečtí představitelé jednoznačně hovoří o politické neprůchodnosti dodání raket Taurus Ukrajině, ruská televize již odvysílala reportáž o „plánování německého útoku na Krymský most“. A hrozí odvetou.

Ruský divák, který na státním televizním kanále Rossija 1 v neděli shlédl pořad Věsti něděli (Zprávy z týdne), si odnesl toto: vysocí němečtí armádní představitelé vědomě a detailně plánovali útok na Krymský most přímo z německého území za použití více než deseti či dvaceti raket, aby zničili most po celé jeho délce. Důležité pro ně bylo pouze to, aby stopy neukazovaly na Německo, shrnul následně podstatu ruské reportáže moderátor a generální ředitel RT Dmitrij Kiseljov.

Krymský most se také po celou dobu trvání pořadu objevoval na infografice.

Německo svou nedbalostí vyzradilo Rusku britská vojenská tajemství

Evropa

Kiseljov následně v reportáži pohrozil Berlínu odvetnými údery na německé mosty v případě, že by k útoku na Krymský most skutečně došlo. Německo podle Kiseljova tak dlouhé mosty sice nemá, ale „i tam je na co pohlédnout skrze naváděcí systém raketometu“.

Cílem pro ruské rakety Cirkon (Zirkon) by se podle ruské státní televize mohl stát automobilový a železniční Fehmarnsundský most spojující ostrov Fehmarn v Baltském moři s německou pevninou, dále Rügenbrücke či Most Hohenzollernů – železniční most přes Rýn, „po němž denně projede 1200 vlaků“.

Jako poslední Kiseljov jmenoval Magdeburský most, který označil za „třešinku na dortu“.

Rusové si předvolali německého velvyslance

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám