Hlavní obsah

Rusové si předvolali německého velvyslance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské ministerstvo zahraničí si předvolalo německého velvyslance v Moskvě Alexandera Grafa Lambsdorffa. S odvoláním na nejmenovaného činitele o tom v pondělí informuje agentura TASS. Souvisí to pravděpodobně se zveřejněnou audionahrávkou, jež má zachycovat hovor předních představitelů německého letectva.

Foto: Profimedia.cz

Německý velvyslanec v Moskvě Alexander Graf Lambsdorff

Článek

Nahrávka, kterou v pátek uveřejnila šéfredaktorka ruské televize RT Margarita Simonjanová, má zachycovat diskuzi německých důstojníků o zbraních pro Ukrajinu a o možném použití raket s plochou dráhou letu Taurus k útoku na Krymský most, který okupovaný ukrajinský poloostrov spojuje s ruskou pevninou, uvedla agentura Reuters.

Německý ministr obrany Boris Pistorius zveřejnění nahrávky v neděli nazval součástí ruské hybridní války.

Ukrajina dlouhodobě na Německo naléhá, aby jí střely Taurus poskytlo. Kancléř Olaf Scholz ale nedávno zopakoval, že se tak zatím nestane. Zdůvodnil to rizikem zapojení Německa do války s Ruskem, které na Ukrajinu před dvěma lety zaútočilo.

Střely Taurus patří k nejmodernější výzbroji německé armády. Německo je nyní po Spojených státech druhým největším dodavatelem vojenské pomoci Ukrajině a v letošním roce svou podporu dál zvyšuje.

Německo vyšetřuje závažný únik informací z armády, oznámil kancléř Scholz

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám