Hlavní obsah

Skupina italských chlapců znásilnila dvě třináctileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupinka šesti chlapců znásilnila dvě třináctileté dívky, které v rámci fingované hry vylákala do opuštěné kůlny. Čin se stal v nechvalně proslulé čtvrti Parco Verde, jež se nachází v obci Caivano na předměstí italské Neapole. Informuje o tom italský deník Corriere della Sera, který uvedl, že jeden člen skupiny byl dospělý muž, jehož policie již zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K znásilnění mělo podle italského listu dojít začátkem loňského července. Policie jej ale začala vyšetřovat až letos v srpnu, kdy situaci přišli nahlásit rodiče jedné z obětí. Příběh o znásilnění se totiž rozkřikl mezi místními náctiletými, od kterých se dostal až k bratrovi jedné z dívek.

Ten to následně řekl svým rodičům, kteří údajně o znásilnění neměli žádné tušení. Jak uvedl italský deník, dívky totiž měly o všem mlčet, a to pravděpodobně ze strachu. Obě dívky se posléze podrobily lékařskému vyšetření, jež znásilnění potvrdilo.

Skupinka šesti chlapců měla údajně obě sestřenice vylákat pod falešnou záminkou do opuštěné kůlny, a to poblíž jednoho z mnoha drogových doupat v dělnické čtvrti obce Caivano. Podle listu si právě tehdy obě oběti uvědomily, že spadly do pasti nejméně šesti chlapců, kteří je následně v kůlně znásilnili.

Italský soud pro mladistvé vydal příkaz, na základě kterého byly zabaveny mobilní telefony všech podezřelých. Je totiž možné, že se v nich budou nacházet fotografie nebo videa z činu, popřípadě stopy po komunikaci mezi skupinou pachatelů.

„O této kauze se bude hovořit pár dní, možná pár týdnů,“ uvedl místní farář Don Marizio Patriciello. „Ale tyto dvě ubohé dívky si to trauma v sobě ponesou do konce života,“ dodal s tím, že s nimi budou trpět i jejich rodiny.

Nejde o první případ násilného činu ve čtvrti Parco Verde. V roce 2004 tam přišla o život šestiletá Fortuna Loffredová poté, co ji soused, který ji sexuálně zneužíval, vyhodil z osmého patra. Pachatel byl neapolským soudem odsouzen k doživotnímu trestu vězení.

Extrémně brutální znásilnění šokovalo Francii. Zhroutili se i lékaři

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám