Hlavní obsah

Šampaňské chutnalo divně, pak mi to došlo, popsala francouzská poslankyně zdrogovaná senátorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Francii byl zadržen a obviněn francouzský senátor Joël Guerriau, který je podezřelý, že ve svém domě zdrogoval poslankyni Sandrine Jossovou. Senátor držení drogy nepopírá. Podle advokáta byla volební kampaň moc namáhavá a chtěl si ji vzít, když mu pošla kočka. Poslankyně popsala podrobnosti případu.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský senátor Joël Guerriau se pokusil zdrogovat poslankyni Sandrine Jossovou

Článek

Šestašedesátiletý Guerriau byl obviněn, že „dal další osobě bez jejího vědomí látku, která mohla ovlivnit její úsudek a sebekontrolu, aby ji mohl znásilnit nebo sexuálně zneužít“.

Guerriau to popírá. Obviněn je také z držení a požívání drog, což přiznal. V jeho pařížském bytě se našla extáze, uvedl list The Guardian .

Jeho centristická strana Horizons jej vyloučila a nyní čelí tlaku, aby se vzdal místa senátora.

Sexuoložka Kateřina Klapilová: Znehybnění partnera je častá fantazie

Vztahy a sex
Foto: Profimedia.cz

Francouzský senátor Joël Guerriau se pokusil zdrogovat poslankyni Sandrine Jossovou

Osmačtyřicetiletá Jossová ze strany MoDem ve vyjádření pro televizi France 5 uvedla, že je „stále ve stavu šoku“. Vyzvala vládu, aby zasáhla, protože něco podobného se může stát komukoliv.

Podivný průběh návštěvy

Stanici BFMTV vysvětlila, proč šla do senátorova domu. Oba se přátelí deset let, protože jsou ze stejného města. Minulý týden přijala jeho pozvání, aby s ním oslavila jeho znovuzvolení do horní komory. I když předpokládala, že se potkají v restauraci, on jí řekl, že to bude v bytě, „protože tam bude méně lidí, menší hluk a on bude vařit fajitas“. V jeho domě prý do té doby byla jen jednou.

Proces s Ferim posune právní debatu o znásilnění, míní soudce

Krimi

Když byla v obýváku, Guerriau jí v kuchyni nalil šampaňské a donesl jí je. Choval se divně, napřed nechal světlo jasně svítit a pak je značně ztlumil. Stále si s ní připíjel, aby hodně pila, což ji znepokojilo: „Jeho přání si několikrát přiťuknout, abych zase pila, mi připadalo divné.“ Jak dodala: „Šampaňské nechutnalo normálně, bylo sladké.“

„Podívala jsem se do kuchyně a viděla jsem ho tam s bílým sáčkem, který dával do šuplíku. V tu chvíli se všemi příznaky, které jsem cítila, jsem pochopila, že držel v ruce drogy. Už jsem se cítila špatně, bušilo mi srdce a říkala jsem si uteč,“ vypověděla.

Snažila se nedávat najevo svou slabost a přes aplikaci si objednala taxi: „Sebrala jsem poslední zbytky svých sil a instinktu přežití a odešla z bytu s tím, že se vracím do práce.“ Guerriau šel za ní a ona prožila strašných několik minut, protože s ní nastoupil i do výtahu, kde bojovala s tím, aby neupadla, a pak ji doprovázel přes dvůr na ulici. Tam nastoupila do vozu.

Jossové pomohl taxikář, který ji odvezl k parlamentu, a pak další poslanci. Ti zavolali zdravotníky. Testy následně prokázaly, že měla v krvi extázi.

Poté Jossová zavolala předsedu dolní komory Yaëla Brauna-Piveta, který jí pomohl sepsat žalobu.

Obhájce záměr ženu zneužít popírá

Senátorův obhájce Rémi-Pierre Drai řekl místnímu rádiu, že senátor neměl žádný záměr šířit látku, aby Jossovou znásilnil, protože není „žádný sexuální predátor“. Podle něj se při podávání skleniček dopustil nechtěné záměny.

Uvedl, že si látku, jejíž složení neznal, opatřil u někoho v senátu během srpnové volební kampaně, které byla obtížná. Prý nevěděl, že jde o extázi.

Látku si nakonec v září nevzal, ale uvažoval, že si ji vezme večer minulý týden, protože byl v Paříži sám, pošla mu kočka a kamarád měl rakovinu. Nakonec si ji nevzal, ale zůstala ve sklenici, do níž pak prý omylem nalil šampaňské, které podal poslankyni.

„Nebyla to žádná past a žádný záměr zdrogovat ji,“ uvedl advokát. Věrohodné vysvětlení, proč senátor naléval šampaňské do použité sklenice, ovšem chybí.

Francouzský senátor čelí nařčení, že zdrogoval poslankyni kvůli sexu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám