Hlavní obsah

Francouzský senátor čelí nařčení, že zdrogoval poslankyni kvůli sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská poslankyně Sandrine Jossoová (48) podala trestní oznámení na senátora Joëla Guerriaua (66) kvůli podezření, že ji omámil drogou extáze. Muž je pod soudním dohledem, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Joël Guerriau

Článek

Poslankyně si prý se senátorem dala skleničku šampaňského v jeho domě a začalo jí být velmi nevolno. Šla na testy, které odhalily v jejím těle extázi, napsal server. Domnívá se, že ji senátor omámil, aby ji mohl sexuálně zneužít. Viděla prý, jak manipuluje se sáčkem s bílou látkou.

„Musela použít všechny síly, aby se z tohoto přepadení vymanila,“ popsala ženina právnička Julia Minkowski.

Foto: Profimedia.cz

Sandrine Jossoová

Senátor byl předběžně obviněn z „podání látky jiné osobě bez jejího vědomí, za účelem spáchání sexuálního napadení“. Policie jej dále obvinila z držení a užívání drog, napsal Guardian. Podle francouzských médií byla v jeho domě nalezena právě extáze. Předběžné obvinění znamená, že vyšetřující soudce má pádný důvod, že se čin stal, potřebuje ale více času, než se rozhodne, zda jej pošle k soudu.

Guerriau všechna obvinění odmítl. „Bude bojovat, aby dokázal, že neměl v úmyslu podat své kolegyni a dlouholeté přítelkyni látku, aby ji zneužil. Není to žádný predátor, ale čestný muž,“ uvedl jeho právník Rémi-Pierre Drai.

Guerriau je členem konzervativní strany Horizonty, která je součástí vládnoucí koaliční vlády prezidenta Emmanuela Macrona.

Oba politici pocházejí se stejné oblasti Loire-Atlantique na západě země a znají se dlouho.

Francie vydala zatykač na syrského prezidenta Asada a jeho bratra

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám