Hlavní obsah

Rusko už nemá vůči Francii žádné červené linie, prohlásil Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv prohlásil, že Ruská federace už nemá s Francií nastavené žádné červené linie. Medvěděv to uvedl v příspěvku na síti X v reakci na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, jenž řekl, že Francie nenastavila žádné limity podpory Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv

Článek

„Macron prohlásil, že pokud jde o podporu Ukrajiny, tak ‚již neexistují žádné červené linie, žádné limity‘ (Le Monde). To tedy znamená, že Rusko už nemá žádné červené linie pro Francii,“ konstatoval na sociální síti X Medvěděv.

Ruský exprezident tak reagoval na článek francouzského listu Le Monde, podle něhož Macron na setkání s francouzskou opozicí prohlásil, že Francie nestanovila žádné limity pro podporu Ukrajiny.

Jordan Bardella, předseda krajně pravicové strany Rassemblement National (RN), podle francouzského listu totiž uvedl, že Macrona na jednání prosil, aby „nešel do války s Ruskem“. Podle Bardelly ovšem prezidentovo myšlení zahrnuje „žádné limity a žádné červené linie“.

Macron v Praze: Rusko nesmí vyhrát

Domácí

„(Putin) zjevně nemá žádné limity. Musíme ukázat, že (Francie) také nemá žádné limity,“ uvedl Macron podle opoziční předsedkyně strany Zelených Marine Tondelierové.

Macronova slova přišla poté, co na návštěvě České republiky prohlásil, že Rusko nesmí vyhrát. Ještě předtím navíc uvedl, že nemůže vyloučit nasazení vojáků ze zemí NATO na Ukrajině.

„Není tu shoda na oficiální podpoře vyslání jakýchkoli pozemních sil. To znamená, že nic nemůže být vyloučeno. Uděláme všechno, co můžeme, abychom zajistili, že Rusko nezvítězí,“ řekl Macron.

Přítomnost vojáků na Ukrajině? Neomezujme se tam, kde nemusíme, řekl Pavel

Domácí

Medvěděv je známý svými extrémními prohlášeními nebo výhružkami. Například v polovině února prohlásil, že když Rusko ve své válce na Ukrajině prohraje a bude donuceno vrátit se k hranicím z roku 1991, tak shodí atomovou bombu na Washington, Londýn i Berlín.

„Pokusy vrátit Rusko do hranic z roku 1991 povedou k jedinému. Ke globální válce se západními zeměmi, v níž použijeme veškerý strategický arzenál našeho státu. Kyjev, Berlín, Londýn, Washington. (Použijeme ho) na všechna tato krásná historická místa, která jsou už dávno zařazena mezi cíle naší jaderné triády,“ prohlásil v telegramovém příspěvku Medvěděv.

„Budeme mít odvahu to udělat, když je v sázce zánik tisícileté země, naší velké vlasti, a oběti, které ruský lid přinášel po staletí, budou marné?“ zeptal se sám sebe Medvěděv. „Odpověď je zřejmá,“ uvedl.

Západ by se neměl bát vlastní síly, řekla Novinkám estonská premiérka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám