Hlavní obsah

Máte rakovinu, napsala britská ordinace pacientům místo přání k Vánocům

Jedna ordinace na severu Anglie pacientům místo vánočního přání na mobilní telefony nedopatřením rozeslala SMS s děsivým sdělením: Máte agresivní rakovinu plic s metastázami. O případu ve čtvrtek informoval bulvární deník The Sun.

Ilustrační foto

Článek

„Diagnóza: agresivní rakovina plic s metastázámi.“ Krátká textová zpráva ze zdravotního střediska v Askernu nedaleko města Doncaster na severu Anglie vyděsila stovky osob 23. prosince. Pacienti byli vyzváni k vyplnění příslušných formulářů a text končil stručným poděkováním.

V 16:11 přišla další zpráva, tentokrát s „upřímnou omluvou“ za původní sdělení. „Bylo vám posláno omylem. Náš vzkaz měl znít následovně: Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový rok.“

Muž opravdu čekal na výsledky testů

Podle listu The Sun byl mezi adresáty i 57letý otec rodiny Chris Reed, jenž skutečně čekal na výsledky rozboru, který měl určit, zda má rakovinu plic. Muž deníku řekl, že se snažil do ordinace dovolat, ale linka byla obsazená. Vydal se tedy přímo do lékařského střediska, kde mu sdělili, že jeho výsledky analýzy jsou negativní.

KOMENTÁŘ: Podivný případ katastrofálního úpadku Británie – Alexander Tomský

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám