Hlavní obsah

Královna Alžběta II. zemřela stářím, potvrdily úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská královna Alžběta II. zemřela na komplikace způsobené vysokým věkem. Podle britských médií to ve čtvrtek potvrdily úřady a nechaly to takto zapsat jako oficiální příčinu smrti 96leté panovnice do úmrtního listu.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Článek

Zápis v úmrtním listě je podle serveru The Telegraph datován ke čtvrtku a podepsán dcerou královny Alžběty II. princeznou Anne Mountbatten-Windsorovou, která s ní strávila posledních čtyřiadvacet hodin.

Jako oficiální datum skonu královny, která strávila na britském trůnu 70 let, je tedy uvedeno 8. září roku 2022. Skotský generální matrikář Paul Lowe potvrdil, že úmrtí královny bylo zaevidováno ve skotské správní oblasti Aberdeenshire 16. září.

Buckinghamský palác po smrti Alžběty II. oznámil, že zesnula v poklidu v jednom ze svých sídel na skotském zámku Balmoral.

Novým panovníkem Spojeného království se vzápětí stal její syn Charles, dosavadní princ z Walesu. Před korunovací zvolil jméno Karel III.

Osud oblíbených značek má teď v rukou Karel III.

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám