Hlavní obsah

Itálie zabavila miliardáři Melničenkovi jednu z největších jachet světa

– Řím

Italské úřady zabavily v Terstu jachtu rusko-běloruského miliardáře Andreje Melničenka. Jde o uplatnění sankcí Evropské unie proti Rusku za invazi na Ukrajinu. Luxusní jachta Sy A, označovaná za jednu z největších na světě, má podle médií hodnotu 530 milionů eur (13 miliard korun) a v rukou Italů je od pátečního večera.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní jachta Sy A je označovaná za jednu z největších na světě.

Článek

Jako majetek muže, jehož jmění se odhaduje na více než 18 miliard dolarů (414 miliard korun), ji identifikovala italská policie.

Melničenko začal s podnikáním v 90. letech založením řetězce směnáren a získaný majetek pak investoval do produkce hnojiv a uhelného průmyslu. Vlastní podíl v nadnárodním výrobci hnojiv Eurochem a v uhelné energetické společnosti SUEK; jeho podniky zaměstnávají na 100 tisíc lidí.

USA uvalily sankce na ruské oligarchy a politiky, včetně rodiny mluvčího Kremlu

Zahraniční

Eurochem a SUEK ve čtvrtek oznámily, že Melničenko rezignoval z postu člena vedení obou společností.

Zabavování plavidel

Evropské protiruské sankce zmrazily majetek mnoha nejbohatších Rusů. Itálie již zabavila jachtu třetího nejbohatšího Rusa Alexeje Mordašova, luxusní loď byla zabavena i dalšímu miliardáři Gennadiji Timčenkovovi.

Itálie zabavila jachtu ruského oligarchy Mordašova

Zahraniční

Francie předtím ohlásila konfiskaci jachty šéfa ropného koncernu Rosněfť Igora Sečina, Německo zase zablokovalo megajachtu ruského miliardáře Ališera Usmanova v ceně 600 milionů dolarů.

Německo zabavilo megajachtu ruského oligarchy Usmanova

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám