Hlavní obsah

Moskevské divadlo podporuje válku. Symbolem Z na fasádě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbol ruského válečného tažení na Ukrajině si umístilo na fasádu moskevské divadlo Olega Tabakova známé jako Tabakerka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na moskevském Divadle Olega Tabakova se objevilo obří Z vyjadřující podporu ruské invazi na UkrajinuVideo: Reuters

 
Článek

Obrovské písmeno Z, které překrylo okna ve třech patrech uprostřed budovy v centru Moskvy, je podle uměleckého ředitele Vladimira Maškova „vyjádřením podpory ruské zvláštní operace“, jak Moskva označuje válku proti Ukrajině.

Je mi osmnáct a musím bojovat, nechci! Z videa odvedenců z Donbasu mrazí

Válka na Ukrajině

„Jsem pyšný, že se na našem divadle objevil tento symbol ,za vlast‘, ,za naši armádu‘, ,za našeho prezidenta‘, ,za život našich dětí bez nacistů a banderovců‘,“ citovala Maškova agentura RBK.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Na moskevském Divadle Olega Tabakova se objevilo obří Z vyjadřující podporu ruské invazi na Ukrajinu

Tisková služba divadla oznámila, že jde o osobní iniciativu populárního herce, který působí v divadle přes 30 let a který je nadšeným stoupencem ruské invaze.

Ukrajinská strana požaduje před uzavřením dohody stažení ruských sil

Válka na Ukrajině

Latinské písmeno Z využívá pro označení své techniky ruská armáda. Masově se přitom objevuje také mezi civilisty, kteří podporují válku proti Ukrajině.

Ukrajinské ministerstvo kultury zařadilo Maškova a také dalších pět desítek ruských herců a zpěváků na sankční seznam za podporu ruské agrese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám