Hlavní obsah

Boris Becker: Vrah mi v britském vězení vyhrožoval zabitím

Někdejší německý tenista a trenér Boris Becker (55) prozradil otřesné detaily svého věznění v britských věznicích Wandsworth a Huntercombe v prvním rozhovoru od chvíle, kdy minulý týden opustil vězení a následně byl deportován do Německa.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Bývalá světová tenisová jednička Boris Becker

Článek

„Ve vězení jsem byl okamžitě konfrontován s realitou, se kterou jsem neměl žádné zkušenosti. Bylo to nebezpečné. Snažil jsem se nikomu nedívat do očí a zůstat ve svém koutě,“ řekl trojnásobný wimbledonský vítěz a někdejší trenér Novaka Djokoviče německé televizi SAT 1.

Becker se rozplakal, když popisoval, jak mu ve vězení vyhrožoval vrah zabitím. Podle listu The Daily Telegraph přiznal, že se bál o život, když mu vrah, kterému říkal „John“ a jenž pobýval za mřížemi 16 let, podrobně vyprávěl, jak Becker zemře.

„Chtěl mě zabít. Podcenil, že tu už mám určité postavení, že mi ostatní vězni přispěchají na pomoc a budou ho ohrožovat. Strašně jsem se třásl s tácem s jídlem v ruce,“ dodal.

Beckera poslal soud v dubnu na dva a půl roku do vězení za to, že ukryl majetek v hodnotě 2,5 milionu liber (69 milionů korun), aby se vyhnul placení dluhů poté, co ho britský soud prohlásil bankrotářem. Odseděl si osm měsíců.

Tenisová legenda Boris Becker se pokusila prodat rodný dům i s matkou

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám