Hlavní obsah

Blíží se den, kdy Putina potrestají, řekla v Mnichově vdova po Navalném. Sklidila ohlušující ovace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brzké potrestání šéfa Kremlu Vladimira Putina doufá manželka Alexeje Navalného, jehož smrt oznámila ruská vězeňská služba. Choť ruského opozičníka Julija Navalná vystoupila v pátek za ohlušujících ovací na Mnichovské bezpečnostní konferenci. Tam také řekla, že stále neví, zda má zprávě věřit, protože ruským úřadům se věřit nedá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Blíží se den, kdy Putina potrestají, řekla v Mnichově vdova po Navalném. Sklidila ohlušující ovaceVideo: Reuters

 
Článek

„Nevím, zda máme této strašné zprávě věřit. Zprávy dostáváme jen z oficiálních médií. Už řadu let nemůžeme Putinově vládě věřit. Oni totiž lžou neustále. Ale pokud je to pravda, pak bych si přála, aby Putin, jeho spolupracovníci, jeho vláda a jeho přátelé věděli, že budou potrestáni za to, co v naší zemi udělali, co udělali mé rodině, co udělali mému manželovi. Budou pohnáni ke spravedlnosti. Ten den se blíží,“ řekla Julija Navalná.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Julija Navalná na Mnichovské bezpečnostní konferenci

„Říkala jsem si, jestli tu mám zůstat, nebo se vrátit ke svým dětem. Pak jsem si řekla, co by udělal Alexej na mém místě. A jsem si jistá, že on by zůstal,“ řekla také během projevu v Mnichově Navalná, která má s manželem dceru a syna.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Julija Navalná na Mnichovské bezpečnostní konferenci

„Chci se obrátit na celou mezinárodní komunitu, na všechny lidi, měli bychom se postavit společně a bojovat proti tomuto zlu. Měli bychom proti tomuto strašlivému režimu v Rusku bojovat. Proti režimu, který ztělesňuje Vladimir Putin. Ten by měl být osobně povolán k zodpovědnosti za všechny ukrutnosti, jichž se dopouští,“ apelovala na závěr manželka ruského opozičníka.

Ruská média psala, že Navalnyj zemřel na následky „krevní sraženiny“, tamní vězeňská služba oznámila, že opozičník po procházce upadl do bezvědomí a už se jej nepodařilo oživit. Navalnyj byl v minulosti otráven, ruský opozičník z toho vinil ruského prezidenta Vladimira Putina. Navalnyj byl uvězněn hned po návratu do vlasti z Německa, kde jej z otravy vyléčili.

Ruský opoziční lídr Navalnyj je po smrti

Evropa

Poslední záběry Alexeje Navalného

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám