Hlavní obsah

Další otřesný případ šikany v Německu. Dívky típaly 13leté školačce cigarety o obličej a bily ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dnů po brutální vraždě třináctileté Luisy z Freudenbergu v německém Severním Porýní-Vestfálsku otřásl zemí další případ. Tentokrát gang šesti dívek ve věku 13 až 16 let týral a šikanoval 13letou Sabrinu z města Heide ve Šlesvicku-Holštýnsku a vše si natáčel na video, které zveřejňoval na sociálních sítích, píše deník Bild.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Na jednom z videí, které trvá přes pět minut, je pět až šest dívek, které obklíčily Sabrinu a řvaly na ni: „Zavři oči! Nekřič! Drž hubu!“ Potom dívku mlátily a zaměřovaly se na její obličej. Dívka plakala a prosila: „Prosím, přestaň. Nemůžu dýchat, už nemůžu.“

Pak jí jedna z mučitelek plivla do obličeje a zařvala: „Budeme tě mlátit, dokud nebudeš ležet na zemi a krvácet.“

Dívčí gang následně zapálil Sabrině vlasy, namotal do nich žvýkačku, dokonce o ni, respektive o její obličej típal cigarety. Když náhodný kolemjdoucí uviděl Sabrinino utrpení, vysvobodil ji ze spárů zdivočelého gangu a vzal ji k sobě domů.

„Když jsem viděla video, úplně mě to zlomilo. Všechny se mučením mé dcery bavily. To jsou sadistky,“ řekla deníku Bild Veronika W., matka Sabriny.

Případ se podle policie vyšetřuje od 21. února, kdy byl incident nahlášen. „Vyšetřujeme dívky podezřelé z trestného činu těžké ublížení na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Astrid Heidornová.

Vražda Luisy z Freudenbergu rozpoutala v Německu diskusi o trestech pro pachatele brutálních činů, kteří jsou mladší 14 let.

„Každý ví, že se jim nic nestane, protože jsou tak mladé. Ale moje dcera na to, co jí provedly, do konce života nezapomene. Chci, aby byli viníci tvrdě a spravedlivě potrestáni. Je třeba zpřísnit zákon,“ prohlásila Sabrinina matka o trýznitelkách své dcery.

„Na pachatele násilí, kteří se rekrutují z řad dívek, nejsme zvyklí. Proto to tak prožíváme. Ale dívky jsou podstatně závislejší na uznání na sociálních sítích než chlapci. Takže pokud video dostalo dostatek lajků, dostane se jim uznání za to, co udělaly,“ řekl Bildu psycholog Sebastian Bartoschek.

Nejdřív šikana a terorizování, potom vražda. Dvanáctiletá Luisa prožívala ve škole peklo

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám