Hlavní obsah

Nejdřív šikana a terorizování, potom vražda. Dvanáctiletá Luisa prožívala ve škole peklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomsta za oznámení šikany. To byl s největší pravděpodobností důvod, proč dvanáctiletou Luise z městečka Freudenberg ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko zavraždily její dvě spolužačky, píše server deníku Bild.

Foto: Stephane Nitschke, Reuters

Pátrání po 12leté Luise

Článek

Dívka byla terorizovaná a šikanovaná. Se svými problémy se proto měla svěřit učiteli a rozběhlo se vyšetřování. Navzdory vyšetřování Luisa navštívila v sobotu svou třináctiletou spolužačku, která se stala její trýznitelkou, píše Bild.

Dívka bydlí asi tři kilometry od Freudenbergu. A obyvatelé městečka nechápou, jak je možné, že ji šikanovala. Obě dívky se znaly dlouho. Téměř den co den spolu jezdily školním autobusem, dokonce chodily do stejné třídy.

V průběhu soboty se k nim přidala další dvanáctiletá dívka, pozdější komplic vražedkyně. Všechny tři se vydaly do přilehlého lesa, kde je zahlédli sousedé. To později přivedlo policii na stopu obou pachatelek, píše Bild.

Podle informací deníku starší dívka donutila mladší, aby jí s vraždou pomohla. Vražednou zbraní je prý malý nůž, který se ale dosud nenašel. Po útoku se obě dívky vrátily do domu, kde žije starší z obou dívek. Na této adrese později vyzvedl tu mladší její otec.

Chladnokrevný telefonát rodičům

Poté starší dívka zavolala Luisiným rodičům a řekla jim s chladnou rozvahou historku o tom, že se Luisa vrátila domů dřív už v 17:30 hodin a chtěla, aby jí zavolala, až ona sama dorazí domů. Když Luisa nezavolala, 13letá dívka se několikrát neúspěšně pokusila kamarádce ze svého mobilu dovolat a předstírala obavy. Přitom dobře věděla, že v té době už dívka leží v lese mrtvá.

Během pátrání po Luise obě pachatelky k sobě přitahovaly pozornost vyšetřovatelů svými protichůdnými prohlášeními. V pondělí se je jejich konstrukce lží zhroutila a obě se přiznaly.

Německem otřásla smrt 12leté Luisy, ubodaly ji dvě stejně staré dívky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám