Hlavní obsah

Vrah z coloradského gay baru otce nepotěší. Cítí se nebinárním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladík, jenž o víkendu vystřílel gay bar v americkém Colorado Springs, prostřednictvím svých obhájců informoval, že se cítí být nebinárním, tedy nevyhraněného pohlaví, a přeje si tak být oslovován i označován. Střelcova otce přitom na celé tragické události nejvíc vyděsila představa, že by jeho syn mohl být gay.

Foto: Profimedia.cz

Anderson Lee Aldrich

Článek

Dvaadvacetiletý Anderson Lee Aldrich podle policie v sobotu večer vtrhl se zbraní v ruce do gay Clubu Q v Colorado Springs a začal střílet. Než ho dva odvážní hosté stihli zpacifikovat, zastřelil pět lidí a dalších 25 zranil.

Díky duchapřítomnosti návštěvníků Clubu Q policie střelce nakonec dopadla, umístila ho do vazby a sdělila mu obvinění z pětinásobné vraždy a zločinu z nenávisti.

V úterý večer pak obhájci požádali, aby se na oficiálních dokumentech spolu s mladíkovým jménem objevovalo anglické oslovení Mx. namísto Mr. (pan) nebo Mrs. či Ms. (paní/slečna) a They/Them, tedy zájmeno ve 3. osobě množného čísla „oni“ a „je“, které angličtina používá jako genderově neutrální.

Odvážný návštěvník gay klubu v USA sebral střelci zbraň a praštil ho s ní. Zabránil většímu masakru

Amerika

Deník Colorado Sun upozornil na to, že nebinární oslovení se tak paradoxně objeví na obvinění z vražd z nenávisti vůči LGBT komunitě.

Může to být taktika obhájců

Deník Independent na svém serveru upozornil, že označení klienta za nebinárního by mohlo být snahou obhajoby zbavit střelce obvinění z nenávisti vůči LGBT. Více by k tomu mohl říci sám obviněný, který by se měl prostřednictvím videohovoru ve středu poprvé vyjádřit k obžalobě.

O rozruch se po mladíkově dopadení postaral i jeho otec, který řekl novinářům, že když se dozvěděl, co se stalo, ulevilo se mu. V první chvíli se prý lekl, že to jeho syn má být homosexuál.

„Začali mi vykládat o tom incidentu. Střelbě, do níž bylo zapojeno několik lidí, pak že šlo o gay bar… To mě vyděsilo. Bože – on je gay, pomyslel jsem si. A on není gay, uffff,“ vykládal reportérovi stanice CBS 8 Aaron Franklin Brink, který býval zápasníkem MMA a později pornohercem a hlásí se k republikánskému konzervatismu a mormonské církvi.

Můj syn zastřelil lidi v gay baru? Uf, já už myslel, že je gay, šokoval vrahův otec

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám