Hlavní obsah

Odvážný návštěvník gay klubu v USA sebral střelci zbraň a praštil ho s ní. Zabránil většímu masakru

Colorado Springs

Starosta amerického města Colorado Springs John Suther potvrdil, že většímu masakru v gay Clubu Q zabránili v sobotu jeho pravidelní návštěvníci, takže obětí bylo nakonec jen pět. Jeden chytil střelcovu zbraň a praštil ho s ní, další ho pak zaklekl. Projevili podle něj „neuvěřitelné hrdinství“.

Foto: ČTK/AP

Zásah policistů v gay klubu v Coloradu

Článek

„Volání přijala policie ve 23:57. Policie dorazila na místo v 0:00, což je neuvěřitelně rychlá reakce,“ uvedl starosta pro televizi CNN.

„Incident skončil ve 0:02 hlavně kvůli zásahu nejméně jednoho, zřejmě dvou hrdinů, kteří přemohli toho chlápka, co střílel. Vypadá to, že mu vzali zbraň, aby ho zpacifikovali. Nestřelili ho, ale praštili ho zbraní,“ popsal Suther dění v klubu.

Podobně se vyjádřil i guvernér Colorada Jared Pilis, který je gay. Ocenil odvážené jedince, kteří zastavili střelce a zřejmě zachránili životy dalších návštěvníků.

Spolumajitel klubu Matt Haynes doplnil pro list The New York Times, že zachránili „desítky životů“.

Náčelník policie Adrian Vasquez už předtím na tiskové konferenci oznámil: „Počáteční důkazy a výslechy naznačují, že podezřelý vstoupil do Clubu Q a hned začal střílet do lidí, přičemž postupoval dál do místnosti, kde se s ním střetli dva hrdinové a byli schopni podezřelého zastavit v zabíjení dalších lidí.“

Zadržený dvaadvacetiletý Anderson Lee Aldrich, který skončil ve vazbě, je podezřelý, že zastřelil pět lidí a dalších 25 postřelil.

V klubu se konala taneční zábava a na neděli byla připravená akce na oslavu dne transgenderových osob.

Při masové střelbě v gay klubu v Coloradu zemřelo pět lidí

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám