Hlavní obsah

Můj syn zastřelil lidi v gay baru? Uf, já už myslel, že je gay, šokoval vrahův otec

Když se otec mladíka, který o víkendu vystřílel gay bar v americkém Coloradu, dozvěděl, co se stalo, ulevilo se mu. V první chvíli se totiž lekl, že to jeho syn má být homosexuál. Aaron Franklin Brink, který býval zápasníkem MMA a později pornohercem, se takto projevil v rozhovoru pro stanici CBS.

Foto: Thomas Peipert, ČTK/AP

Policejní páska nedaleko klubu v Colorado Springs, ve kterém střelec povraždil pět lidí.

Článek

„Začali mi vykládat o tom incidentu. Střelbě, do níž bylo zapojeno několik lidí, pak, že šlo o gay bar… To mě vyděsilo. Bože – on je gay, pomyslel jsem si. A on není gay, uffff,“ vykládal Brink reportérovi stanice CBS 8.

Brink o sobě říká, že je mormon a konzervativní republikán, přitom si vydělával účinkováním ve filmech pro dospělé.

Mormonství je náboženský směr vycházející z křesťanského prostředí, který se vyznačuje asketickým životem. Mormoni nepijí alkohol, nekouří, a neholdují dokonce ani čaji nebo kávě. Řídí se biblí. „Mormoni nejsou gayové. Nedělají to,“ vysvětloval Brink své prvotní zděšení.

Odvážný návštěvník gay klubu v USA sebral střelci zbraň a praštil ho s ní. Zabránil většímu masakru

Amerika

Vedle zděšení se ale v jeho tváři a chování viditelně projevilo také užívání návykových látek. Místní mormonská církev v jižní Kalifornii, kde Brink žije, nicméně potvrdila, že byl jejím členem. Delší dobu už se ale údajně neúčastní komunitního života.

K masakru v gay baru Club Q došlo v sobotu večer místního času. Podezřelý je z něj dvaadvacetiletý Anderson Lee Aldrich, který skončil ve vazbě. Podle policie dovnitř vtrhl se zbraní v ruce a zastřelil pět lidí. Dalších 25 postřelil.

Starosta Colorado Springs John Suther řekl novinářům, že většímu masakru zabránil jeden z návštěvníků, když chytil střelcovu zbraň a praštil ho s ní, další ho pak zaklekl.

Při masové střelbě v gay klubu v Coloradu zemřelo pět lidí

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám