Hlavní obsah

Při masové střelbě v gay klubu v Coloradu zemřelo pět lidí

• Aktualizováno

Pět lidí se stalo oběťmi masové střelby v nočním gay klubu ve městě Colorado Springs v americkém státě Colorado. Dalších 18 bylo zraněno. Podle posledních zpráv je střelcem 22letý muž, který začal střílet okamžitě poté, co vešel do klubu. S odkazem na místní policii to uvedl server CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Pět mrtvých a 18 zraněných během masové střelby v ColoraduVideo: Reuters

 
Článek

„Podezřelou osobu jsme zadrželi uvnitř klubu,“ uvedla poručík Pamela Castrová z místní policie. „V tuto chvíli je podezřelý ošetřován, ale je ve vazbě,“ doplnila.

Castrová neupřesnila, zda je podezřelý zahrnut ve výčtu osmnácti zraněných během střelby.

Později na tiskové konferenci pořádané policejním oddělením Colorado Springs okresní prokurátor Michael Allen uvedl, že podezřelým je 22letý Anderson Lee Aldrich. Dodal, že podezřelý je v tuto chvíli jeden, o případných dalších podezřelých bude veřejnost včas informována.

Policie odmítla komentovat možný motiv střelby. Velitel hasičů Mike Smaldino uvedl, že na místo přijelo jedenáct sanitek poté, co na tísňovou linku 911 volalo několik svědků.

„Budeme tady mnoho, mnoho dalších hodin,“ podotkla Castrová.

Foto: Kevin Mohatt, Reuters

Gayclub v Colorado Springs, ve kterém 22letý muž postřílel pět lidí

Ve vyjádření na sociálních sítích představitelé Clubu Q, kde se střílelo, uvedli, že jsou „otřeseni nesmyslným útokem na naši komunitu“, a vyjádřili upřímnou soustrast obětem a jejich rodinám.

Foto: Joe Mahoney, ČTK/AP

Tělo přikryté vlajkou vynášejí záchranáři ze supermarketu u Denveru.

Oběti střelby v Bratislavě mohly být narkomany, psal trnavský arcibiskup. Omluvil se

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám