Hlavní obsah

V rozhádané vesnici na Domažlicku jsou další volby. Protivníci nakonec kandidují spolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Ještě nedávno proti sobě brojili, nakonec složili jednu kandidátku. V rozhádané vesnici Mnichov na Domažlicku, kde se v sobotu konají další komunální volby, to není jediné překvapení. Nově vznikla hned čtyři uskupení.

Foto: Klára Mrázová, Právo

V Mnichově na Domažlicku se v sobotu konají už třetí komunální volby od loňského podzimu

Článek

Obec, kde žije 215 lidí, funguje od loňského podzimu stále v provizoriu. Část zastupitelstva totiž dvakrát rezignovala a jejich náhradníci odstoupili. Sobotní volby jsou tak třetí v pořadí. „Věřím, že se konečně domluvíme,“ sdělil Novinkám starosta Karel Černý, lídr Strany pro občany.

Síly teď spojil s kandidáty, které předtím kritizoval. Mezi jeho odpůrci byli především Josef a Martin Johánkovi. První zmíněný dostal od soudu pokutu, protože lidem raději domlouval u piva, než aby je posílal k přestupkové komisi. „Obě strany uznaly svoje chyby. Chceme, aby to v Mnichově fungovalo,“ zdůvodnil Černý změnu postoje.

Přestupky řešil u piva. Trestaný starosta jde do voleb

Domácí

Mimochodem, do boje už Josef tentokrát nepůjde, pokračovat bude pouze syn Martin a jeho kolegové. „Snad zase neodstoupí,“ doufá Martina Strenková, jež vede uskupení Myslíme to vážně. Doplňuje, že obyvatelé už jsou ze situace znechucení a zklamaní.

Její slova potvrzuje jednička strany S rozumem Jana Karlová. Obě ženy předtím kandidovaly spolu, ovšem změnily taktiku. „Je potřeba rozložit síly, když se teď vytvořily čtyři skupiny. Ale v podstatě jde zase jenom o dva názorové tábory,“ vysvětluje.

Do sedmičlenného zastupitelstva by se rád dostal i Miroslav Timura (Občané pro lepší Mnichov, Pivoň a Vranov). „Obec je zanedbaná. Dlouho se tady nic moc nedělo. Jsem Miroslav, takže nemám rád války, ale mír,“ narážel na význam svého jména.

Považuje se za optimistu. Podle něj volby dopadnou dobře a vesnice bude mít stálé a plnohodnotné vedení. „Pokud by zase někdo neunesl porážku a odstoupil, to už by byla veliká ostuda,“ doplňuje Timura.

Vesnice na Domažlicku je paralyzovaná. Skoro rok funguje v provizoriu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám