Hlavní obsah

Senior si ohříval večeři, kuchyni zachvátily plameny

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiaosmdesátiletý kralupský senior si v úterý 16. srpna ohříval večeři na sporáku. Bohužel se z kuchyně na dlouhé minuty vzdálil. Následný požár zapříčinil přibližně dvousettisícovou škodu.

Foto: Martin Tlustý

Jednotka HZS Kralupy byla v Lobečku jako první a se zuřícím ohněm si rychle poradila za použití svého nejnovějšího vysokotlakého čerpadla.

Článek

Místo vzniku požáru bylo v Olbrachtově ulici, tedy v části kralupské čtvrti Lobeček, plné vilek a rodinných domů, necelých 200 m od vstupu na městské koupaliště.

Ihned po nahlášení přibližně ve čtvrt na sedm večer sem vyrazila jednotka Hasičského záchranného sboru Kralupy následovaná dobrovolnými hasiči z Kralup a Minic. Na místo současně přijela i specializovaná hasičská plošina Bronto Skylift z HZS Mero pro případné hašení shora.

Jednotka HZS Kralupy, která dorazila na místo jako první, provedla hašení vysokotlakem o výkonu až 175 l hasební vody za minutu. Jak nám řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková, „urgentní zásah HZS Kralupy tentokrát zabránil dalším škodám v hodnotě minimálně jednoho milionu korun. Samotný senior naštěstí vyvázl prakticky bez následků."

Výpomoci dobrovolných hasičů tentokrát nebylo třeba, a tak se jejich vozidla po uhašení požáru rychle vrátila na své základny. Krátce po odjezdu však měla ve vedlejší ulici malou nehodu vracející se hasičská plošina Bronto z HZS Mero, když u křižovatky ulic Kuzmínova a Marie Majerové částečně promáčkla bok osobního vozu. Je však třeba dodat, že parkující řidič civilního vozidla zde porušil elementární pravidlo, že parkovat lze minimálně 5 metrů od hranice křižovatky.

Řidič osobáku měl před sebou totiž skoro celou ulici volnou, avšak zaparkoval přibližně pouze v poloviční vzdálenosti, což zabránilo hasičské plošině Bronto, která je jinak neustále ve stavu pohotovosti pro celé Kralupsko, v bezpečném průjezdu křižovatkou.

I tato malá nehoda by měla být varováním pro kralupské řidiče, že ve městě již je nový odvozový vůz s mechanickou rukou, který bude čas od času špatně zaparkovaná auta z křižovatek a nástupních míst pro hasičskou techniku periodicky odvážet, což rozhodně nebude pro chybující řidiče bez postihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám